28 januari 2003
Daewoo Nubira

Daewoo Nubira

nieuwe daewoo nubira speciaal afgestemd op europese smaak

Autozine
28 januari 2003 | De volledig nieuwe Daewoo Nubira, die sinds november 2002 als Lacetti in Zuid Korea op de markt is, verschijnt deze zomer in de Europese showrooms. Hij zal beschikken over een wielophanging die speciaal is afgestemd op de wensen van de Europese automobilist en is ontwikkeld voor de wegcondities in Europa. Verschillende weken van testen op wegen in Engeland hebben geleid tot significante wijzigingen aan het besturing-systeem van de nieuwe Nubira, alsmede aan de afstelling van de schokdempers en de vering. De nieuwe set-up is beter geschikt voor het rijden op hoge snelheid over de snelwegen in Europa en zorgt volgens Daewoo voor een grotere zijdelingse stabiliteit.
AutoCoach

De stuurbekrachtiging is voorzien van een sterkere torsiestang en een pomp met een verhoogde vloeistofdoorstroming. Hij is zodanig afgesteld dat de bestuurder meer reactiegevoel ervaart en daardoor een beter contact met de weg heeft. De nieuwe afstelling biedt volgens de ontwikkelaars een grotere precisie en een grote rechtuit stabiliteit. "Wij noemen dat een vertrouwenwekkende besturing", zegt H.G. Chae, hoofd van de GM Daewoo Test & Development Group in Seoel. "De bestuurder voelt de directe besturing die voorziet in een snelle reactie met een voortdurende opbouw van de weerstand in het stuurwiel".

Daewoo Nubira

De afstelling van de voor- en achterwielophanging van de nieuwe Nubira is straffer dan die van de Koreaanse uitvoering. De schokdempers veren minder gemakkelijk in en ook het uitveren gaat langzamer teneinde het deinen en schommelen op een oneffen wegdek volledig te voorkomen. De veerkracht van de veren is met 10 procent toegenomen en de anti-rollbar is afgesteld voor een loepzuiver stuurkarakter en een pittige reactie. Alles bij elkaar moeten de wijzigingen leiden tot een verbeterde wegligging en een sportiever rijgedrag. Tot het testprogramma behoorden ook uitgebreide proefnemingen met verschillende soorten banden. Een nieuw type band, speciaal ontwikkeld voor de Nubira, zal een grotere stijfheid van de wangen bieden.

GM Daewoo brengt de nieuwe Nubira in Europa in eerste instantie op de markt met naar keuze een 1.6 of een 1.8 DOHC krachtbron, voorzien van een handgeschakelde vijfversnellingsbak of een automatische transmissie. De nieuwste Daewoo is ontworpen door Pininfarina.

Daewoo introduceert vernieuwde NubiraDaewoo introduceert vernieuwde Nubira
6 maart 2003
Europese primeur voor Daewoo NubiraEuropese primeur voor Daewoo Nubira
10 februari 2003
Daewoo introduceert nieuwe NubiraDaewoo introduceert nieuwe Nubira
7 november 2002
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum