6 maart 2003
Daewoo Nubira

Daewoo Nubira

Daewoo introduceert vernieuwde Nubira

Autozine
6 maart 2003 | Met de Nubira sedan, die zijn Europese debuut beleeft op de 73e Internationale Automobieltentoonstelling van Geneve (06-16 maart 2003), gaat GM Daewoo voort met de uitbreiding van haar productgamma. De carrosserielijnen van deze nieuwkomer werden getekend door de Italiaanse ontwerpspecialisten van Pininfarina. De auto werd volledig vanaf de bodemplaat nieuw ontworpen. Met ingang van juli zal de Nubira verschijnen in de Europese showrooms van Daewoo, met de keus uit een 1.6- of 1.8-liter motor. De Nubira sluit het gat tussen de Kalos- en Evanda-modellen van GM Daewoo, die recent werden geintroduceerd.
AutoCoach

De samenwerking met Italiaanse ontwerpers is een kenmerk van Daewoo: waar de Matiz en Kalos hun vormgeving te danken hebben aan Italdesign (Giorgetto Giugiaro), is de nieuwe Nubira het product van de samenwerking tussen het GM Daewoo design center en de specialisten van Pininfarina in Turijn. Typerend voor de styling van de nieuwkomer zijn de duidelijke lijnen van de motorkap, die toelopen naar de badge van de nieuwe fabrikant en de met chroom afgewerkte radiator grille. De bumpers kunnen aanrijdingen met een snelheid tot acht kilometer per uur zonder schade weerstaan. De Nubira is significant gegroeid ten opzichte van zijn voorganger en biedt meer ruimte, vooral achterin. De ingenieurs van GM Daewoo hebben veel belang gehecht aan het welzijn van de inzittenden, wat kan worden afgeleid uit het uitgebreide geluidsisolatiepakket aan de enerzijds, en de brede reeks comfortvoorzieningen aan de andere kant. De stoel voor de bestuurder is in hoogte verstelbaar, terwijl het stuur zowel in hoogte als axiaal in te stellen is. Zowel voor als achter zijn er middenarmsteunen en bekerhouders te vinden, terwijl de achterbank in een verhouding van 40:60 kan worden neergeklapt. Als basis voor het uitgebreide veiligheidspakket van de nieuwe Nubira dient de gebruikmaking van meer hoogwaardig staal. In aanvulling daarop bieden twee airbags voor en aan de zijkant, driepunts veiligheidsgordels rondom evenals Isofix bevestigingshaken voor kinderzitjes op de twee buitenste zitplaatsen achter, de best mogelijke bescherming voor de inzittenden. Bij een botsproef, die door het bedrijf zelf werd gehouden, bleek de Nubira onder NCAP condities een waardering van vier sterren te scoren. Een vierkanaals ABS-systeem van Bosch is toegepast om het blokkeren van de vier schijfremmen te voorkomen. Elektronische tractie-controle zorgt ervoor dat de wielen niet doorslippen op gladde wegoppervlakken.

Daewoo Nubira

Twee nieuwe viercilinder motoren met vier kleppen per cilinder en dubbele bovenliggende nokkenassen drijven de nieuwe Nubira aan. De 1.6-liter motor heeft een vermogen van 80kW/109 pk en verschaft een topsnelheid van 187 km/u. Met de 1.8-liter motor bereikt de nieuwe Daewoo Nubira een top van 194 km/u. Het motorvermogen bedraagt 90 kW/122 pk. Naast de standaard handgeschakelde vijfversnellingsbak is een nieuwe automatische vier-versnellingsbak ook leverbaar op de krachtigste versie.

Daewoo Nubira
XLLease
Europese primeur voor Daewoo NubiraEuropese primeur voor Daewoo Nubira
10 februari 2003
Nieuwe Daewoo Nubira afgestemd op EuropaNieuwe Daewoo Nubira afgestemd op Europa
28 januari 2003
Daewoo introduceert nieuwe NubiraDaewoo introduceert nieuwe Nubira
7 november 2002
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum