10 februari 2003
Daewoo Nubira

Daewoo Nubira

europese primeur voor daewoo nubira

Autozine
10 februari 2003 | Met de Nubira sedan, die zijn Europese debuut beleeft op de 73e Internationale Automobieltentoonstelling van Geneve (6-16 maart 2003), gaat GM Daewoo voort met de uitbreiding van haar productgamma. De strakke carrosserielijnen van deze nieuwkomer werden getekend door de Italiaanse ontwerpspecialisten van Pininfarina. De voorwielaangedreven auto werd volledig vanaf de bodemplaat nieuw ontworpen. Met ingang van juli zal de Nubira verschijnen in de Europese showrooms van Daewoo, met de keus uit een 1.6 (80kW/109pk) of een 1.8-liter motor (90kW/122pk). De Nubira sluit het gat tussen de Kalos- en Evanda-modellen van GM Daewoo, die recent werden geïntroduceerd.

De samenwerking met Italiaanse ontwerpers is een kenmerk van Daewoo: waar de Matiz en Kalos hun vormgeving te danken hebben aan Italdesign (Giorgetto Giugiaro), is de nieuwe Nubira het product van de samenwerking tussen het GM Daewoo design center en de specialisten van Pininfarina in Turijn. De middenklasse sedan (lengte x breedte x hoogte: 4.500 x 1.725 x 1.445 mm) wordt gekarakteriseerd door scherpe contouren. Typerend voor de styling van de nieuwkomer zijn de duidelijke lijnen van de motorkap, die toelopen naar de badge van het nieuwe bedrijf en de met chroom afgewerkte radiator grille. De bumpers kunnen aanrijdingen met een snelheid tot acht kilometer per uur zonder schade weerstaan.

Daewoo Nubira

Als basis voor het veiligheidspakket van de nieuwe Nubira dient de gebruikmaking van meer hoogwaardig staal. In aanvulling daarop bieden twee airbags voor en aan de zijkant, driepunts veiligheidsgordels rondom alsmede Isofix bevestigingshaken voor kinderzitjes op de twee buitenste zitplaatsen achter bescherming voor de inzittenden. Teneinde ongelukken volledig te voorkomen heeft GM Daewoo ook geinvesteerd in de actieve veiligheid van de nieuwe Nubira. Een vierkanaals ABS van Bosch is toegepast om het blokkeren van de vier schijfremmen te voorkomen. En elektronische tractiecontrole zorgt ervoor dat de wielen niet doordraaien op gladde wegoppervlakken. De Nubira is gedurende enkele weken intensief getest in Engeland, hetgeen heeft geleid tot belangrijke wijzigingen aan het onderstel van deze nieuwe Daewoo. De nieuwe set-up met een beter reagerende stuurbekrachtiging en een sportievere afstelling van vering en dempers is volgens de technici afgestemd op de snelle verkeersaders en bochtige landwegen in Europa.

Twee nieuwe viercilinder motoren met vier kleppen per cilinder en dubbele bovenliggende nokkenassen drijven de nieuwe Nubira aan. De 1.6-liter motor heeft een vermogen van 80kW/109 pk en verschaft een topsnelheid van 187 km/u. Met de 1.8-liter motor bereikt de nieuwe Daewoo Nubira een top van 194 km/u. Het motorvermogen bedraagt 90 kW/122 pk. Naast de standaard handgeschakelde vijfversnellingsbak is een nieuwe automatische vier-versnellingsbak ook leverbaar op de krachtigste versie.

Daewoo Nubira
Profile
Daewoo introduceert vernieuwde NubiraDaewoo introduceert vernieuwde Nubira
6 maart 2003
Nieuwe Daewoo Nubira afgestemd op EuropaNieuwe Daewoo Nubira afgestemd op Europa
28 januari 2003
Daewoo introduceert nieuwe NubiraDaewoo introduceert nieuwe Nubira
7 november 2002
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum