7 november 2002
Daewoo Nubira

Daewoo Nubira

daewoo introduceert geheel vernieuwde nubira

Autozine
7 november 2002 | De volledig nieuwe Daewoo Nubira is in productie gegaan in de nieuwe fabriek in Kunsan, Korea, en zal zijn publieksdebuut beleven tijdens de komende Seoel Motor Show, die van 21 november tot 1 december wordt georganiseerd. De nieuwe Nubira (die in Korea de typeaanduiding Lacetti heeft) is direct na de show in Korea leverbaar, terwijl met de export halverwege volgend jaar een aanvang zal worden gemaakt.
AutoCoach

De Italiaanse designspecialisten van Pininfarina tekenden voor de vormgeving van de nieuwe Daewoo Nubira. Hij heeft interieur waarbij volgens de fabrikant uitgebreid gebruik is gemaakt van hoogwaardige materialen. De structuur van het koetswerk en het intelligente gebruik van versterkt staal moeten zorgen voor een uitstekende bescherming van de inzittenden. Gebaseerd op simulaties en testen die intern zijn uitgevoerd, is het ontwikkelingsteam van GM Daewoo overtuigd dat de Nubira een vier-sterren NCAP-waardering zal krijgen. De nieuwe Nubira zal in Europa op de markt worden gebracht met een 1.6 en 1.8 liter motor.

Daewoo Nubira

Na het klassieke vierdeurs sedanmodel zal de Nubira-reeks snel worden uitgebreid met de hatchback- en stationwagonvarianten. "De nieuwe Nubira combineert mediterrane vormgeving en betrouwbare Koreaanse techniek met een uitmuntende prijs-kwaliteit verhouding", aldus Hardy Spranger, Executive in Charge van GM Daewoo Europe. "De Nubira is een prima voorbeeld van wat wij onze klanten willen bieden. Het is ontzettend interessant dat waar wij ons toe hebben verplicht al zo gauw werkelijkheid wordt".

Binnen slechts enkele weken na de oprichting van de nieuwe onderneming is GM Daewoo Europe in Europa begonnen met de uitlevering van twee nieuwe modellen: de onlangs geintroduceerde Kalos en de Evanda, die volgend jaar in Nederland zal worden uitgebracht. Daarnaast werden de nieuwe huisstijl en een nieuw logo geintroduceerd.

Daewoo introduceert vernieuwde NubiraDaewoo introduceert vernieuwde Nubira
6 maart 2003
Europese primeur voor Daewoo NubiraEuropese primeur voor Daewoo Nubira
10 februari 2003
Nieuwe Daewoo Nubira afgestemd op EuropaNieuwe Daewoo Nubira afgestemd op Europa
28 januari 2003
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum