18 april 2011
Citroen DS5
Nieuws

Citroen DS5

Citroen onthult DS5 in Shanghai

18 april 2011 - Citroën onthult tijdens de autoshow van Sjanghai de DS5. De DS5 vult de DS-lijn aan en is bedoeld voor klanten die op zoek zijn naar onderscheidende, naar eigen wensen aan te passen auto's. De introductie van de Citroën DS5 staat gepland voor het einde van dit jaar.

Het design van de Citroën DS5 is geïnspireerd op de concept car C-SportLounge. De DS5 valt op door de stijl en afmetingen (4,52 m lang, 1,85 m hoog), maar met name door het direct herkenbare silhouet van een shooting break gecombineerd met de eigenschappen van een 'Gran Turismo'.

Citroen DS5

Het interieur ademt kwaliteit en raffinement en is als ware een cockpit ontworpen. Hieraan dragen met name de 'cockpit roof' bestaande uit drie, afzonderlijk te blinderen, glazen compartimenten en zijn twee centrale consoles bij.

Citroen DS5

De auto is voorzien van eTouch (Datacommunicatie module voor nood- of pechhulp alsook het interactief monitoren van o.a. het eigen brandstofverbruik), een transparant head-up display (projecteert snelheid, cruise control, snelheidsbegrenzer en navigatie in de voorruit), Intelligent Traction Control en ESP. Twee nieuwe functionaliteiten zullen beschikbaar zijn op de DS5: een sensor in de binnenspiegel die het omringende verkeer waarneemt en automatisch het grootlicht inschakelt of dimt. Daarnaast is er een nieuwe versie van het Lane Departure Warning System met behulp van videocamera's op deze auto beschikbaar.

Citroen DS5

De DS5 is de eerste Citroën die is voorzien van HYbrid4-technologie. Dit is een "full-hybrid" aandrijflijn die de rijprestaties van de HDi-dieselmotor combineert met de efficiency van een elektromotor. De DS5 beschikt over 200 pk, vierwielaandrijving, elektrische aandrijving in stadsverkeer, acceleratie boost functie en toch een CO2-uitstoot van slechts 99 gram CO2/km.

Sneeuwkettingen4u
Remschijf.nl