27 september 2013
Citroen DS5
Nieuws

Citroen DS5

Citroen neemt DS5 in China in productie

27 september 2013 - In China wordt de Citroën DS-lijn als een apart merk gepositioneerd. Met de marktintroductie van de DS5, die lokaal wordt geproduceerd in Shenzhen, gaat Citroën weer een stap verder om zijn offensief op de tweede premium automarkt ter wereld te versnellen. De Franse actrice Sophie Marceau wordt als boegbeeld van de introductiecampagne ingezet.
IkWilVanMijnAutoAf

Het merk DS gaat nu weer een stap verder in China, met de marktintroductie van de DS5, het DS-vlaggenschip dat lokaal wordt geproduceerd in Shenzhen. Samen met partner Changan opent PSA Peugeot Citroën een nieuwe fabriek in deze stad die meer dan 12 miljoen inwoners telt. Deze nieuwe fabriek zal in eerste instantie volledig zijn toegerust op de productie van de DS5.

Citroen DS5

De DS5 is in 2012 gelanceerd met een nieuwe benadering van de premium auto. De DS5 wordt geproduceerd in Sochaux in Frankrijk, maar vanaf nu dus ook in China. Hiermee wordt een belangrijke stap gemaakt om de groei van het merk DS te versnellen op de eerste wereldwijde automarkt en de tweede markt voor premium modellen.

Deze groei is ook gebaseerd op:

  • een dealerorganisatie die aan het eind van het jaar 50 "DS Stores" in 40 van de grootste steden van het land zal tellen. Deze verkooppunten verkopen in hun showrooms alle DS-modellen: de DS3, DS3 Cabrio, DS4 en DS5.
  • persoonlijke service voor elke klant.

"DS World", de eerste "DS-flagshipstore" ter wereld, is vorig voorjaar geopend op Nanjing Road, de meest prestigieuze straat van Shanghai. Hier wordt de bezoeker ondergedompeld in een wereld die is geïnspireerd op de Franse luxe en het stempel draagt van de nalatenschap van de legendarische DS uit 1955.

Hoewel het merk DS reeds diverse troeven in handen heeft om in China te groeien, blijft het daar niet bij. In 2014 zullen namelijk twee nieuwe, lokaal geproduceerde modellen worden gelanceerd in het C-segment: een sedan en een SUV.

Vandebron