13 januari 2014
Citroen DS5
Nieuws

Citroen DS5

BlueHDi dieselmotoren voor Citroen DS5

13 januari 2014 - Citroën introduceert twee nieuwe Blue HDi motoren op de Citroën DS5: vanaf nu horen een BlueHDi 120 en BlueHDI 180 variant tot het aanbod. Kenmerkend voor deze motoren, die voldoen aan de Euro6 norm, zijn de lage CO2 uitstoot en de lage stikstofoxide uitstoot (NOx).
Vandebron

Speciaal voor de zakelijk rijder brengt Citroën ook hiervan een Business versie op de markt die zorgt voor een vriendelijk bedrag qua bijtelling per maand. Bovendien is de Business versie rijk uitgerust, deze is standaard onder meer voorzien van: navigatiesysteem eMyWay, lichtmetalen wielen, parkeersensoren vóór en achter, achteruitrijcamera, Bluetooth en automatische airconditioning.

Citroen DS5

De vanafprijs van de DS5 BlueHDi 120 bedraagt €30.990 (incl. BTW/BPM). Mede door de gunstige prijsstelling en lage bijtelling is deze nieuwe motorisatie in combinatie met de Business uitvoering een welkome aanvulling voor het DS5 gamma waar ook een Hybrid4 variant geleverd wordt met 14% bijtelling.

De 120 pk versie beschikt over een handgeschakelde 6- versnellingsbak en is leverbaar met de volgende uitrustingsniveaus: Business, Business Executive, Chic en So Chic. Deze motorisatie is de opvolger van de e-HDi 115 ETG variant die vanaf nu niet meer leverbaar is.

De nieuwe motorisatie heeft een CO2 uitstoot van 102 g/km in combinatie met de 16 inch lichtmetalen wielen Baïkal.

De 180 pk versie is gekoppeld aan een automatische 6-versnellingsbak en is leverbaar met de uitrustingsniveaus So Chic en Sport Chic. Deze motorisatie is de opvolger van de HDi 160 motor (handgeschakeld én automaat). Ten opzichte van de voorgaande motor zijn het verbruik en de uitstoot aanzienlijk verlaagd, terwijl de prestaties juist zijn verbeterd. Ook is de automatische versnellingsbak verbeterd: deze is aangepast voor een verlaging van het brandstofverbruik, soepelere overgangen en een betere responsiviteit. De BlueHDi 180 is altijd voorzien van 18 inch lichtmetalen wielen.

Sneeuwkettingen4u
Remschijf.nl