12 april 2011
Citroen DS4
Nieuws

Citroen DS4

Citroen DS4 vanaf 23.940 euro

12 april 2011 - Citroën heeft op de AutoRAI de prijzen van de DS4 bekend gemaakt. De auto is voor het eerst door het Nederlandse publiek te bewonderen op de Amsterdamse show. De Citroën DS4 is de tweede aanvulling in de DS-lijn naast de Citroën DS3. De Citroën DS4 zal met 3 benzine- en 2 dieselmotoren beschikbaar zijn in Nederland, met een vanafprijs van 23.940 euro.
IkWilVanMijnAutoAf

De Citroën DS4 is een hoge vierdeurs auto met de uitstraling van een coupé. Door 60.000 internetgebruikers uit 62 landen werd de DS4 gekozen tot de mooiste Auto van het Jaar. Een vakjury bestaande uit o.a. designers beloonden de Citroën DS4 daarnaast met de prijs voor het mooiste interieur.

Citroen DS4

Het karakteristieke profiel van de Citroën DS4 wordt gekenmerkt door een chroomlijst rond de donkergetinte zijruiten, de gebolde wielkasten rond grote wielen (maximaal 19 inch), LED verlichting en de doorgetrokken daklijn die uitmondt in de dakspoiler om de dynamiek te markeren. Ook in het interieur komen vitaliteit, energie en verfijning tot uiting. De brede lederen voorstoelen zijn in bijzonder 'horlogeband'-design leverbaar.

Het bijzondere dashboard en ook de panoramische voorruit van 45 graden die doorloopt in een donkere dakhemel benadrukken het exclusieve karakter van de Citroën DS4. Bovendien zijn er vele keuzemogelijkheden om de interieurkleuren en (lederen) bekledingen aan de eigen wensen aan te passen. Speciale aandacht is gegeven aan de akoestiek en het comfort aan boord door de keuze van geluidsabsorberende materialen. In de Citroën DS4 is 15% van het gebruikte materiaal van organische afkomst.

Citroen DS4

De DS4 is 4.27 m lang, 1,81 m breed en 1,53 m hoog. De inhoud van de kofferbak is 370 liter en de auto is voorzien van vele handige opbergmogelijkheden.

In Nederland zal de DS4 onder andere voorzien worden van de nieuwe handgeschakelde THP 200 pk motor en de e-HDi 110 pk motor met 20% bijtelling. De DS4 voorzien van e-HDi 110 EGS motor zal onder andere ook het groene Airdreamlabel van Citroën dragen. De benaming Airdream staat voor de meest geavanceerde technologieën die door Citroën zijn ontwikkeld ter bescherming van het milieu. Zo is er de microhybride e-HDi-technologie, de full Hybrid 4-technologie en de volledig elektrische technologie. Auto's die zijn uitgerust met één van deze technologieën zijn herkenbaar aan de benaming Airdream.

Citroen DS4

Uiteraard wordt de Citroën DS4 voorzien van het veilige eTouch Service (deze service omvat o.a. pechhulp en noodhulp met localisatiefunctie, brandstofverbruik monitoren via Internet). De Citroën DS4 zal tevens worden uitgerust met dodehoekdetectiesysteem SAM (Surveillance d'Angle Mort), statische bochtverlichting en programmeerbare cruise control.

Citroën kiest, net als bij de DS3, voor de drie uitrustingsniveaus: Chic, So Chic en Sport Chic. De vanafprijs van de DS4 bedraagt €23.940 voor de VTi 120 Chic versie. Deze auto is uitgerust met o.a. airconditioning, 16 inch lichtmetalen wielen, panoramische voorruit en getinte achterste ruiten.

Wittebrug
Remschijf.nl