30 mei 2011
Citroen DS4
Nieuws

Citroen DS4

5 EuroNCAP sterren voor Citroen DS4

30 mei 2011 - De Citro├źn DS4 is door EuroNCAP beloond met vijf sterren en mag eveneens de titel "Euro NCAP Advanced" voeren, dankzij een score van 97% die de auto bereikte dankzij de vele actieve en passieve veiligheidssystemen.
Wittebrug

De Citroën DS4 is standaard voorzien van EBD, ABS en intelligent traction control die gekoppeld is aan ESP. Bovendien zorgen de 6 standaard airbags voor de veiligheid van berijder en passagiers.

Citroen DS4

Daarnaast is de Citroën DS4 voorzien van systemen die de veiligheid binnen en buiten de auto verbeteren:

  • Dodehoekdetectiesysteem SAM [Surveillance d'Angle Mort]. Door middel van een lampje in de buitenspiegel wordt aangegeven of een object zich in de dode hoek bevindt;
  • Op 5 snelheden te programmeren cruise control en snelheidsbegrenzer;
  • eTouch Service. Mede dankzij de eTouch Service behaalde de DS4 de titel Euro NCAP Advanced. eTouch Service verbetert de veiligheid van inzittenden en omvat onder andere pechhulp en noodhulp met lokalisatiefunctie. In geval van nood, bijvoorbeeld bij een ongeluk of het onwel worden van de bestuurder, kan men met de SOS knop een noodsignaal uitzenden. De alarmcentrale lokaliseert de auto en stuurt direct de benodigde hulpdiensten naar delocatie toe.
Remschijf.nl
Vandebron