9 juni 2011
Citroen DS4
Nieuws

Citroen DS4

Citroen DS4 vanaf 14 juni bij de dealer

9 juni 2011 - Over een week staat het nieuwste model van de DS-lijn, de Citroën DS4, in de Nederlandse showrooms. De DS4 is vormgegeven als een sportieve 4-deurs coupé met weggewerkte deurgrepen achter. Deze nieuwste Citroën werd onlangs door EuroNCAP werd beloond met vijf sterren en de titel Euro NCAP Advanced. De Citroën DS4 is verkrijgbaar vanaf 23.940 euro.
Sneeuwkettingen4u

De Citroën DS4 is een hoge vierdeurs auto met de uitstraling van een coupé. De DS4 werd eerder al door internetgebruikers in 62 landen verkozen tot mooiste Auto van het Jaar en auto met het mooiste interieur.

Citroen DS4

De panoramische voorruit, de aluminium pedalen, de met leder bekleedde deurpanelen en de ambiance verlichting benadrukken de exclusieve sfeer van de Citroën DS4. Naast het bijzondere exterieur en interieur kan de technologie aan boord geïndividualiseerd worden. Zo kan de berijder kiezen uit verschillende kleuren leder, verschillende kleuren dashboardverlichting alsmede polyfonische geluiden voor o.a. richtingaanwijzers.

De DS4 is standaard voorzien van EBD, ABS en intelligent traction control die gekoppeld is aan ESP. Bovendien zorgen standaard zes airbags voor de veiligheid van berijder en passagiers. Daarnaast is de auto voorzien van systemen die de veiligheid binnen en buiten de auto verbeteren zoals het dodehoekdetectiesysteem, de op vijf snelheden te programmeren cruise control en snelheidsbegrenzer en de eTouch Service. Voor deze eTouch Service heeft de DS4 de EuroNCAP Advanced Award gewonnen. eTouch Service verbetert de veiligheid van inzittenden en omvat onder andere pechhulp en noodhulp met lokalisatiefunctie.

In Nederland zullen drie benzinemotoren (VTi 120, THP 155 EGS, THP 200) en twee dieselmotoren (HDI 160, e-HDi 110 met EGS versnellingsbak) beschikbaar zijn. Net als bij de Citroën DS3, het eerste model van de DS-lijn, heeft men de keuze tussen drie verschillende uitrustingsniveaus: Chic, So Chic en Sport Chic. De vanafprijs van de Citroën DS4 is €23.940,- (incl. BTW/BPM).

Citroen DS4

De e-HDi motor in de Citroën DS4 is een micro-hybride motor die is voorzien van het stop/start-systeem. In combinatie met de EGS elektronische versnellingsbak zorgt dit ervoor dat de bestuurder zonder inspanning kan profiteren van de periode bij stilstand waarin de motor geen brandstof verbruikt en geen schadelijke stoffen uitstoot. Daarmee valt deze motorisatie in de 20% bijtellingscategorie. De DS4 e-HDi is verkrijgbaar vanaf €28.890,- (incl. BTW/BPM).

Vandebron