4 januari 2008

Citroen C8

Facelift voor Citroen C8

4 januari 2008 - De Citroen C8 heeft een facelift ondergaan. Daarnaast is de auto nu ook leverbaar met een 173 pk sterke 2.2 HDiF motor in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak. In maart volgt de zestraps automatische transmissie.
Remschijf.nl

Om de overeenkomsten met de andere modellen te versterken, zijn de chevrons op de voor- en achterkant van de C8 duidelijker aanwezig. Verder hebben de voorbumper en grille een restyling ondergaan en zijn twee kleuren toegevoegd aan de optielijst. Hierbij gaat het om de kleuren Icare (bekend van de Citroen C4 Picasso) en Gris Rossini. Gris Fer is niet langer leverbaar.

Citroen C8

Het interieur is ook op een aantal punten aangepast. De deurpanelen, het tapijt en de bovenzijde van het dashboard zijn met andere materialen afgewerkt. Er zijn ook enkele uitrustingswijzigingen, zoals nieuw 16 inch lichtmetaal "Isphahan" en parkeersensoren voorop de Ligne Ambiance Luxe en Exclusive versies.

Vanaf heden is de Citroen C8 leverbaar met de 173 pk sterke 2.2 HDiF motor in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Door het gebruik van een dubbele turbo en een vernieuwd verbrandingssysteem wordt de emissie met 30% gereduceerd. De motor verbruikt gemiddeld 7,2 liter per 100 kilometer tegen een CO2-uitstoot van 191 g/km en is standaard voorzien van een roetfilter (FAP). De motor, al bekend van de Citroen C5 en C6, wordt geleverd in combinatie met de Exclusive uitvoering met standaard onder meer NaviDrive RT3 met 30 GB harddisk, parkeersensoren voor en achter en Xenonverlichting.

De Citroen C8 is leverbaar vanaf € 33.975,- voor de 2.0 16V Ligne Prestige, de nieuwe 2.2 HDiF Exclusive zal € 51.825,- gaan kosten.

YourLease
Vandebron