26 mei 2002

Citroen C8

de citroen c8 staat vanaf medio september bij de dealer

26 mei 2002 - De C8, de nieuwe luxe ruimtewagen van Citroën die tijdens de Autosalon van Geneve in maart j.l. als wereldprimeur werd gepresenteerd, staat vanaf medio september 2002 bij de Citroën dealer.

Met de C8 en de Xsara Picasso beschikt Citroën voortaan over een complete en moderne familie ruimtewagens. De vormgeving was een van de voornaamste aandachtspunten tijdens de ontwikkeling van de C8. De moderne en dynamische lijnen laten er geen twijfel over bestaan dat het hier een nieuwe telg uit de Citroën-familie betreft. Het robuust ogende front, evenals de achterlichten waarvan de uitvoering aan de C5 break doet denken, zijn vormgevingselementen waarmee de C8 zich duidelijk van zijn concurrenten onderscheidt. De hightech interieurvormgeving kenmerkt zich door een puur gelijnd dashboard met in het midden een uit drie meters bestaand instrumentenpaneel. De klant heeft bij de C8 de keuze uit drie oorspronkelijke en lichte interieurstijlen (Detente, Cocon & Cuir) die onderling duidelijk van elkaar verschillen, zowel wat de verwerkte materialen als de toegepaste kleuren betreft.

Citroen C8

Naast de vormgeving stond bij de ontwikkeling van de C8 de kwaliteit van de leefruimte voor alle inzittenden voorop. De auto biedt dan ook een optimale toegankelijkheid van het interieur, grote modulariteit en veel bergruimte. De elektrisch openende zijdelingse schuifdeuren zorgen voor een optimale toegankelijkheid en veel gemak bij het in- en uitstappen. Het interieur kan op verschillende manieren worden ingericht, met maximaal 7 zitplaatsen en uitzonderlijke modulariteit, waarmee optimaal aan de wensen van alle inzittenden wordt tegemoet gekomen. Zo kunnen alle stoelen achterin over een afstand van 15 cm worden verschoven en beschikken ze over een gepatenteerd en Quickfix snelverankeringssysteem.

De interieurafmetingen zijn gegroeid in vergelijking met de Evasion, met name ook door de variabele lengte var~ de been- c.q. bagageruimte dankzij de verschuifbare achterste stoelen. De hoogte tot aan het dak is voor toegenomen met 7 cm en op de tweede zitrij met 2 cm. Verder is het bagageruimtevolume met 848 liter gegroeid, tot 2948 liter.

De C8 is leverbaar vanaf 32.210 euro voor de basisversie. Het topmodel met zescilinder motor kost 46.760 euro.

Sneeuwkettingen4u
Vandebron