22 maart 2019
Citroen C4 Grand Picasso

Forum Citroen C4 Grand Picasso

Reacties van eigenaren

  

, datum: 21 september 2012

Ervaring met auto: Deze EGS-versnelling vind ik een ramp: reageert veel te traag op in intrappen van het gaspedaal wat uitermate irritant is, zeker bij het inhalen. Soms reageert hij niet en heb je ineens geen versnelling. Is mij 2x overkomen op de laatste vakantie. In de bergen is flipperen een must, daar de bak slecht reageert.
Verder een fijne auto: ruim, gebruiksvriendelijk en alles wat je nodig hebt zit er op. Als hij met een echte automaat wordt uitgerust koop ik hem zo weer dus echter dat zal niet gebeuren. Zien dan wel verder.

Ervaring met onderhoud (niet gespecificeerd): Wordt vlgs boekje uitgevoerd

Ervaring met verkoop: Prima

Uitvoering1,6thp
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand45.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort8
Motor7
  
 
Reactie van: R. E. Koper, datum: 4 mei 2013

Antwoord: Had dezelfde ervaring, aantal keren geen versnelling. Redelijk gevaarlijk bij rotonde en stoplicht. Twee keer een reset van de computer. Laatste keer, zouden de electrische draden in het vet gezet zijn.
Garage doet alles om e.e.a te verhinderen. Nu ruim 6,000 km geen probleem.
Achteruit een helling op, daar houdt de koppeling niet van en dan ruik je de koppelingplaten. Km stand 46000.

 
Reactie van: R. E. Koper, datum: 4 januari 2014

Antwoord: Nu 60.000 km en geen schakelproblemen meer gehad. Garage Van Beek in Bergen op Zoom toont zich coulant en behulpzaam.

  

, datum: 25 augustus 2012

Ervaring met auto: Heerlijke auto, volgende wordt zeker weer een Citroen.

Uitvoering2.0 Eb6v Benzine
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit5 jaar
KM-stand70.000 km
DealerVeldma

Betrouwbaarheid7
Comfort10
Motor9
  
  

, datum: 9 april 2012

Ervaring met auto: Electronica blijft een aandachtspunt.

UitvoeringGrande Picasso
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit4 jaar
KM-stand116.000 km
DealerRoggeveen

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Ijff0033, datum: 21 mei 2012

Antwoord: Deze problemen komen bekend voor. De oplossing is dat u draadboom rechts van de accubak (die daar niet is afgeschermd ) is aangetast door de accudampen. De bedrading is daar niet tegen bestand en de storingen volgen elkaar achter elkaar op. De dealers zijn hiervan op de hoogte, maar doen hier niets mee (omdat mijn auto buiten de garantie van twee jaar valt). Dus wees op je hoede! Dit grapje kost plusmiuns 2.000 euro, incl arbeid.

 
Reactie van: Herman. Loos, datum: 21 juni 2012

Antwoord: Wij hebben ook al een versnellingsbak stuk gehad en nu ook stukken aan de vering maar... alles wordt heel netjes opgelost! Zonder bla-bla! De auto gaat binnen en wordt hersteld tot het opnieuw functioneert. En wat belangrijk is: zonder al teveel kosten. Wij hebben een super garage.
Al vinden we geen enkel model nog mooi van Citroen, wij kunnen niet anders dan daar een auto kopen! Als het goed is mag het ook gezegd worden! Bedankt GARAGE BRAEKEN IN OVERPELT!

  

, datum: 21 januari 2012

Ervaring met auto: Ik heb op dit moment dagelijks diverse keren problemen met storingen aan de handrem, tenminste dat geeft hij aan. Daarna valt de EBF uit en even later de ABS.
Ook kan ik dan de cruisecontrol niet gebruiken en soms ook de A-versnellingen niet. Moet dus handmatig schakelen, alhoewel de laatste keer kwam hij niet boven de 3 uit. Gelukkig was dit op een 80 km weg.
De problemen beginnen vaak bij het remmen en in bochten, meestal naar links, bijvoorbeeld op rotondes.
Wie heeft deze problemen ook?
Hoor rare dingen over deze C4GP.
Verder is het een perfecte wagen. Alhoewel hij ook schokkerig optrekt en inderdaad, bij gas geven inhoudt om dan terug te schakelen.

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Heb de auto pas 7 maanden en hij heeft alleen de winterkeuring gehad en die was goed.

Uitvoering1.6 HDiF
Brandstofdiesel
Bouwjaar2007
In bezit5 jaar
KM-stand150.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort7
Motor7
  
 
Reactie van: Gerard, datum: 29 februari 2012

Antwoord: Ik heb hetzelfde gehad, erg vervelend. Bleek een breuk in een massadraad te zijn. Het heeft de garage een paar dagen gekost. Hierna nooit meer problemen.

 
Reactie van: Raats35, datum: 31 oktober 2012

Antwoord: Het zelfde heb ik gehad met mijn Picasso. Naar de dealer geweest en die wisten meteen wat het probleem was (remschakelaar vernieuwd) opgelost verder hiermee geen problemen meer gehad.
Bij firma Hoefnagels Helmond, prima bedrijf.

 
Reactie van: Vicentedesmet, datum: 6 december 2012

Antwoord: Wij hebben dezelfde storing gehad: eerste versnelling en niet meer hoger kunnen schakelen heeft 1.200 euro gekost om de electronica te vervangen van de tiptronic.
Luchtvering achter al twee keer vervangen, 340 euro per keer. Plastiek pelt af van het dachbord. De twee opbergvakken, kleppen die open gaan komen los van de plastiek. We hebben deze opnieuw moeten plakken, maar hebben het veersysteem in het dashbord laten vallen en ik zou moeten betalen om het op te vissen. Achteraan een kloppend geluid en ze kunnen niks vinden. Na 40.000 km vering van de moterblok kapot (95 euro). De auto al 15 keer aan de computer laten aansluiten om foutmeldingen weg te krijgen die geen fouten zijn. De garage kent niks van de auto's. Ik had een blaas op een band en vroeg voor een nieuwe band deze zijn op bestelling omdat ze 350 euro kosten, maar je kan je rezerve wiel opleggen toch? Neen, heeft geen reserveband voor mij geen Citroen meer!

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 21 september 2011

Ervaring met auto: Erg windgevoelig. Geen soepele automaat; houdt in bij volgende versnelling. Trillend stuur bij 120 a 130 km/u.


Brandstofdiesel
Bouwjaar2009
In bezit2 jaar
KM-stand55.000 km

Betrouwbaarheid4
Comfort9
Motor5
  
  

, datum: 25 augustus 2011

Ervaring met auto: De auto bevalt mij prima. Alleen de EB6 automaat heeft wat probleempjes bij filerijden in de bergen (heuvel op). Bokken en stinkende koppelingsplaten.
Soms reageert de automaat te langzaam en lijkt het alsof de motor bijna afslaat.
Qua comfort super, ruimte super, navigatie en harde schijf voor muziek super.

UitvoeringLigne Business 2.0
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit3 jaar
KM-stand168.000 km
Dealer P. van Empel

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor6
  
  

, datum: 1 augustus 2011

Ervaring met auto: Bestuurdersstoel vervilt, al tweede stoel, de ander zittingen beginnen ook. Rechter portier raakt spatbord bij openen. Elektronische versnelling is een ramp, al meerdere keren software vernieuwd; dat helpt even. Kunststof binnenbescherming spatbord voor past niet. De balk onder rechterportieren roest en bladdert de lak af. CD-speler valt steeds uit. Moeren en bouten roesten onder de motorkap.
De klachtenafhandeling van Citroen is blamerend, het enige antwoord is dat ze het jammer voor je vinden. Dealer doet zijn uiterste best.

Uitvoering2.0 16V EB6V
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit3 jaar
KM-stand59.000 km
DealerB.V. Spronken-Beckers

Betrouwbaarheid6
Comfort3
Motor6
  
 
Reactie van: Stapedius, datum: 16 april 2012

Antwoord: Dezelfde slechte ervaringen. Reparaties worden niet uitgevoerd. Banden niet op tijd vervangen. Radio die niet goed functioneert. Bellen in de auto niet mogelijk.
Slechte service garage. Leasemaatschappij die afspraken niet nakomt. Zo kan ik nog wel even door gaan. Nog 25.000 km. En dan gaat hij eruit. Geen Citroen voor ons meer. Zijn nu nog in het bezit van een C4 Picasso en twee maal een C1. Eerste C1 recent nu vervangen voor een Toyota, daar weten zij wel hoe het moet.

 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »