21 oktober 2018
Feedback
Citroen C4 Grand Picasso

Forum Citroen C4 Grand Picasso

Reacties van eigenaren

  

, datum: 24 augustus 2016

Ervaring met auto: De ruimte in deze auto is echt gigantisch! Ook de 6e en 7e zitplaats! Koop deze auto alleen als men deze qua ruimte (b.v. gezin met 3 tienerkids) ook echt nodig heeft. Koop de auto bij een betrouwbare dealer die een historie van de auto heeft. Belangrijk omdat de THP-motor niet geheel vlekkeloos kan zijn. Deze auto is niet populair, alleen voor aparte doelgroep. Dealer is bereid om in het voordeel van de klant te onderhandelen!

Nieuw
Uitvoering1.6 THP Collection
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit3 jaar
KM-stand73.000 km
DealerB.V. Spronken-Beckers

Betrouwbaarheid8
Comfort7
Motor8
  
 
Reactie van: Cyridi47, datum: 6 december 2017

Antwoord: ik heb een Citroen Grand Picasso C4. van mei 2014. Problemen met motorgeluid en wat andere dingen.

Prima geholpen door Citroen garage Bertens, uiteindelijk een nieuwe motor erin gelegd zonder kosten voor mij. Doet het verder prima, rijdt geweldig en comfortabel.

Rien.

Reageer
  

, datum: 22 juni 2016

Ervaring met auto: Veel onderhoud nodig. Snel kosten aan koppeling, versnellingsbak ,remschijven, aandrijfriem en ga zo maar door. Ben geen coureur.

Reageer Nieuw
Uitvoering108 Buissnes
Brandstoflpg
Bouwjaar2008
In bezit8 jaar
KM-stand160.000 km
DealerHet Motorhuis

Betrouwbaarheid3
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 15 juni 2016

Ervaring met auto: Hebben in 2 jaar 60000 km alleen de luchtbalgen moeten vervangen. Met een gemiddeld verbruik van 1:16,4 (10000km) ben ik zeer te vreden.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Als je exclusief model rijdt, houd er dan rekening mee dat de veerbalgen ongeveer 2 jaar volhouden daarna worden ze porreus en moeten worden vervangen (duurt 15 min) prima zelf te doen. Koop ze dan niet in Nederland maar via internet in Duitsland, scheelt ongeveer 300 euro.

Reageer Nieuw
UitvoeringExclusief
Brandstofdiesel
Bouwjaar2006
In bezit2 jaar
KM-stand190.000 km
DealerDijkstra

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor7
  
  

, datum: 8 mei 2016

Ervaring met auto: 204.000 km gereden zonder enig probleem. Nu frequent motorstoring bij traagloop, dan draait het op 3 cilinders (na stilleggen en herstarten is het probleem weg). Er is reeds een ontstekingsbobine vervangen van cilinder 2 (defect volgens computer), maar het veranderde niets aan het probleem. Nu start hij soms moeilijk en geeft de boordcomputer storing beveiliging startbeveiliging. Heeft er nog iemand dat probleem?

Nieuw
Uitvoering1800 Sx
Brandstoflpg
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand206.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Hans. Vanes, datum: 26 maart 2018

Antwoord: Een vergelijkbaar probleem heb ik al meer dan een jaar. Er is van alles aan de auto vervangen. van bougies (3x), bobines (2x) lamda sondes (2x), een heleboel sensoren, olie ververst (geen idee wat daar de geachte achter was), tank leeggereden en op super gaan rijden (zonder resultaat), benzinepomp vervangen, carbon clean (2x), alles zonder resultaat behalve voor de portemonnee want die is behoorlijk leeg geraakt. Thans is het zo dat rijden op vaste snelheid prima gaat totdat de snelheid wordt verlaagd. Wanneer voor dat moment knop snel ruit ontwasemen wordt aangezet blijft het probleem uit. Adviezen van dealer en Bosch autoservice zijn computer vervangen en/of cilinderkop uit elkaar halen en schoonmaken.

Zelf denk ik aan een oorzaak in een sensor welke de snelheid van de luchtstroom meet. Misschien moet iets dergelijks een aanjager, bij het verlagen van de rijsnelheid, een tandje harder laten draaien wat niet gebeurd.

Wordt nog verder naar gezocht. Mocht iemand een ervaring of idee hierover hebben dan hoor ik het graag.

 
Reactie van: Peter. Heva, datum: 31 maart 2018

Antwoord: Hallo Hans,

Ik kwam jouw verhaal net tegen omdat ik dit probleem sinds gisteren ook ervaar. Wij hebben in februari een C4 2008 benzine model gekocht. Heb zelf geen ervaring met Citroen, ben namelijk Opel gewend.
Ik heb net het gevoel of de auto een cilinder mist of dat de benzine niet goed gedoseerd wordt. Ben nu wel geschrokken door jouw verhaal dat ik een probleem-auto gekocht heb.
Ben eigenlijk benieuwd welk model en jaar jouw citroen is.

Groet Peter

Reageer
  

, datum: 16 juni 2015

Ervaring met auto: Ik heb de auto nu bijna een jaar in mijn bezit. Moet zeggen dat het een prima auto is, die de caravan overal naartoe sleurt. Natuurlijk is het maar een 1800 motor en de auto weegt alleen al 1.600 kg! Plus een caravan van 1.200 kg. Tja, dan kan je niet verwachten dat je met 120 kilometer de berg op gaat. Het is prima caravantrekker, ik ben blij met mijn Citroen.

Reageer Nieuw
Uitvoering1800
Brandstoflpg
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand15.500 km
Dealer Van Splunder

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor9
  
  

, datum: 3 februari 2015

Ervaring met auto: Helaas een hele slechte service van Garage Niroc. Distributieriem na 23.000 km gebroken door foute montage van Niroc met als gevolg 2.500 euro schade aan motor. Niroc geeft aan dat zij niets fout hebben gedaan. Geen enkele tegemoetkoming in de kosten. Derhalve bedenk u voordat u hier een auto koopt.

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit2 jaar
KM-stand126.000 km
Dealer Kerres

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 30 juli 2014

Ervaring met auto: De auto is heel fijn te berijden en comfortabel en zuinig. Alleen de semi-automaat gooit roet in het eten (in de auto); zeer gevaarlijk op sommige momenten. Soms moet je snel wegzijn bij bijvoorbeeld een rotonde, maar dan aarzelt de bak en blijf je hangen in de snelheid. Ook als caravantrekker een verschrikking en gevaarlijk. Voorbeeld was in Italie met een caravan er achter van 1300 kg (mag 1500) en voor een tunnel was er een file, een uur lang steeds een eindje rijden waarna de koppelingsplaten gloeiend heet waren en wij gewaarschuwd werden door omstanders dat de auto stonk naar verbranding. Ook ging de auto schokkend rijden en kwam slecht van zijn plaats. Net voor we de tunnel ingingen kon ik nog van de weg af gaan om de auto af te laten koelen en over de pas verder te rijden wat gelukkig gelukt is maar wel spannend steeds. Ik denk als ik in de tunnel was gereden dat ik stil had gestaan met verbrandde platen en brandgevaar. Zeer gevaarlijk, ik wilde de auto eerst overnemen uit de lease maar hier na dit incident van af gezien en ik zal nooit meer een semi-automaat kopen. Als Citroen weer een echte automaat in de C4 Grand Picasso gaat zetten, dan denk ik dat dit weer de fijnste auto in zijnklasse zou kunnen worden, nu niet en ik ga uitkijken naar een andere auto.

Jan Dalebout

Reageer Nieuw
Uitvoering2,0 Diesel Automaat
Brandstofdiesel
Bouwjaar2012
In bezit2 jaar
KM-stand115.000 km
Dealer Van Fraassen

Betrouwbaarheid6
Comfort10
Motor10
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »