24 maart 2019
Citroen C4 Grand Picasso

Forum Citroen C4 Grand Picasso

Reacties van eigenaren

  

, datum: 1 augustus 2011

Ervaring met auto: De klachtenafhandeling van Citroen is blamerend, het enige antwoord is dat ze het jammer voor je vinden. Dealer doet zijn uiterste best.

Uitvoering2.0 16V EB6V
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit3 jaar
KM-stand59.000 km
DealerB.V. Spronken-Beckers

Betrouwbaarheid6
Comfort3
Motor6
  
  

, datum: 19 mei 2011

Ervaring met auto: Het aftellen is begonnen. Nog 9 maanden en dan gaat deze uit de lease. De volgende is al geselecteerd, maar dit is geen Citroen. Ondanks een zakelijke auto valt het verbruik vies tegen. 8,4 liter / 100 km over de laatste 10K kilometer.
Het vermogen houdt niet over. 125PK voor dit gewicht i.c.m. een 5-bak is niet serieus. Zeker niet voor iemand die regelmatig in de bergen zit.
Qua comfort een heerlijke auto. Perfecte stoelen, goede geluidinstallatie, goed zicht. M.u.v. de carkit (regelmatig blokkering welke enkel door het verwijderen van de zekering is op te lossen) en veel invloed bij minimal zijwind geen commentaar. Over de service geen klachten. Driessen Eindhoven! Top.

Uitvoering2.0 Prestige
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand124.000 km
DealerDriessen

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor5
  
  

, datum: 7 februari 2011

Ervaring met auto: Na een Peugeot en Renault, deze maal gekozen voor de 2 liter EB6V Ligne Business met LPG.
Voor mij geen aanrader. Vanaf het begin storingen in het emissiesysteem. Dit uit zich in onregelmatig rijden, vermogenverlies, continu branden van het motormanagementlampje. Storingen zijn door zowel de garage als het gasboertje niet te verhelpen.
Verdere ervaringen: Bluetooth module vervangen, hoge bandenslijtage, continu een geluid alsof je over een spoorwegovergang rijd. Verder is het kunststof in het interieur erg gevoelig voor krassen. De semiautomaat valt mij erg tegen. Erg schokkerig bij het schakelen en traag. Laatste keer meervoudige storingen bij het starten en geen vermogen meer bij het rijden.
Verder is het wel een ruime auto met een complete uitvoering. Goed zicht en goede stoelen. Ben wel ontzettend blij dat dit een lease-auto is waardoor ik gelukkig alle garagerekeningen niet zie!
Volgende auto in ieder geval niet meer op LPG. Op gas moet je koken.

Groet, Bob Eijsma

Uitvoering2.o EB6 Ligne Bus.
Brandstoflpg
Bouwjaar2008
In bezit2 jaar
KM-stand110.000 km
Dealer J. Damste

Betrouwbaarheid3
Comfort6
Motor5
  
  

, datum: 28 december 2010

Ervaring met auto: Vooral de electronica is een ramp! Ramen die spontaan open gaan in de wasstraat, defecte onderdelen, deuren en raambediening (4x), vering, automaat, ruitensproeierpompje (3x).
Rijdt absoluut lekker, maar erg duur in brandstof. Semi-automaat is echt niet meer van deze tijd. Citroen: neem voorbeeld aan de DSG van VW.

UitvoeringExclusive
Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit4 jaar
KM-stand75.000 km
DealerEmerpark

Betrouwbaarheid3
Comfort7
Motor4
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 27 december 2010

Ervaring met auto: Ik rijd nu drie jaar in deze auto als lease auto (diesel automaat) en heb er 150.000 km opzitten en ik vind het de beste auto die ik tot nu toe heb gehad (en ik heb er al heel veel gehad). Ruimte en comfort tegen redelijke prijs! Uiteraard heb ik ook wel eens een technisch probleempje gehad, maar dat is prima verholpen door de garagist (het is en blijft natuurlijk een eenvoudig mechanisch apparaat: geen perpetuum mobile).


Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 5 december 2010

Ervaring met auto: Plus punten:
Fijne reisauto, zeker voor afstanden.
Stil en voorspelbaar rijgedrag.
Goede stoelen en uitgebreid interieur. Voldoende ruimte voor iedereen.
Wel een 2.0 nemen en met LPG installatie, super voordelig en zonder problemen.
Min punten:
Banden slijten achter bijna net zo snel als voor. EB6V is het niet! Geen trillingen e.d. maar wel lastig op rotondes. Geef je gas en dan haalt de auto het gas er juist af om b.v. eerst terug te schakelen.
Ruitensproeier is niet toereikend voor de vooruit bij pekel op de weg.
Volgende auto wordt wel weer een C4 Grand Picasso maar dan met gewone automaat.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Ga in dec. voor het eerst naar een andere dealer. Mijn eigen dealer (Johan Zwart) is failliet gegaan.

Ervaring met verkoop: Verkoper was er niet bij met zijn hoofd (is later in dat jaar voor zich zelf begonnen). Dus zat met gedachten al in zijn eigen showroom denk ik.

Uitvoering2.0 EB6V Ambiance
Brandstoflpg
Bouwjaar2007
In bezit3 jaar
KM-stand66.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor6
  
  

, datum: 2 oktober 2010

Ervaring met auto: Bij vervanging banden een maat smaller en een maat groter nemen. Stuurt scherper en is duidelijk zuniger.
Neem navigatiesysteem met telefoonkaart, werkt veel beter (telefoon). Systeem via radio blijkt bij veel mnerken niet goed te functioneren.

UitvoeringLB
Brandstofdiesel
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand123.500 km
Dealer van Hunnik Tiel

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor8
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »