22 februari 2016
Citroen C4 Cactus
Nieuws

Citroen C4 Cactus

Citroen presenteert C4 Cactus Rip Curl

22 februari 2016 - 'Vrijheid en avontuur' wordt het credo op de stand van Citroën op de autosalon van Genève met de presentatie van de speciale serie 'C4 Cactus Rip Curl'. Deze unieke crossover is de uitkomst van een logische combinatie van twee merken, beide ontwikkelaars van producten waar design en techniek de boventoon voeren. Op deze speciale serie introduceert Citroën de functie Grip Control en nieuwe stijlelementen die het 100% outdoor karakter van de auto benadrukken.

Op zoek naar een Citroen C4 Cactus e-THP 110 Shine?
bynco heeft er 54 vanaf € 9.895,-

Citroen C4 Cactus e-THP 110 Shine

De Citroën C4 Cactus Rip Curl 100% outdoor versie heeft als grote innovatie de extra aandrijfkracht in combinatie met de krachtigste motoren van de C4 Cactus, gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak (PureTech 110 handbak Euro6). De C4 Cactus Rip Curl heeft Grip Control en staat op speciale All Season banden (Goodyear 205/50 R17 89V - Vector 4Seasons) zodat hij ook op een lastige ondergrond goed uit de voeten kan.

Citroen C4 Cactus

Grip Control is een systeem dat zorgt voor meer aandrijfkracht in de off-road modus. Het anti-slipsysteem werkt via het ESP en een aantal keuzemogelijkheden zorgen ervoor dat de trekkracht van de auto aan de ondergrond wordt aangepast. Met de bedieningsknop op het dashboard kunnen vijf mogelijkheden worden geselecteerd:

Citroen C4 Cactus
  • STANDAARD: geschikt voor rijden op een normaal wegdek met voldoende grip. In deze modus past Grip Control zich automatisch aan de staat van het wegdek aan;
  • ZAND: hier draaien de twee aangedreven voorwielen gelijktijdig zodat de auto goed vooruit kan komen op een rulle ondergrond en de kans op vastlopen in het zand tot een minimum wordt beperkt. Deze modus werkt tot 120 km/h en gaat dan automatisch weer over op de standaard modus.
  • OFF-ROAD: voor veilig rijden over gladde wegen (modder, nat gras, aarde)… Deze modus werkt als een differentieel met beperkte slip en brengt maximaal koppel over op het wiel met de meeste grip zodat de auto op dit soort gladde wegen soepel kan wegrijden. De off-road keuzemogelijkheid werkt tot 80 km/h en gaat daarna automatisch weer over op de standaard  modus;
  • SNEEUW: deze modus past ogenblikkelijk de slip van ieder aangedreven wiel aan de bemerkte grip aan zodat veilig doorgereden kan worden op besneeuwde wegen. Zodra de auto een snelheid bereikt van 50 km/h schakelt het systeem automatisch weer over op de standaard modus.
  • ESP OFF: hiermee kan ESP (actief tot 50 km/h) worden uitgeschakeld.

De nieuwe Citroën C4 Cactus Rip Curl combineert moderne vormgeving met dynamiek met een verwijzing naar de wereld van de surfers. Deze uitvoering onderscheidt zich door onder meer witte buitenspiegelkappen, witte dakdragers en een hoogglans witte zelfklevende strook met geometrische motieven en het Rip Curl logo, verticaal geplaatst op het voorscherm. Op de achterstijl is hetzelfde motief horizontaal aangebracht met daarop het Rip Curl monogram in witte letters. Met deze grafische details kruipt deze auto in de huid van de surfer.

Citroen C4 Cactus
IkWilVanMijnAutoAf

De Citroën C4 Cactus Rip Curl heeft een aluminium grijze skid voor en achter die avontuurlijke en stoere stijl van de auto benadrukt. De Airbump, het grafische en functionele element en zo kenmerkende element van de C4 Cactus dat bovendien de carrosserie beschermt, is standaard uitgevoerd in zwart, maar kan optioneel ook in een andere kleur worden geleverd (Dune, Chocolate en Grey) zodat iedereen zijn eigen Citroën C4 Cactus Rip Curl kan creëren. De Citroën C4 Cactus Rip Curl zal bij de marktintroductie aangeboden worden in vijf carrosseriekleuren: Olive Brown /Noir Obsidien / Rouge Aden / Gris Aluminium of Blanc Perle Nacré. Citroën verwacht aan het einde van het jaar ook nog de nieuwe kleur Baltic Blue aan te bieden waarin de lijnen van de Citroën C4 Cactus Rip Curl optimaal tot hun recht komen. De introductie voor Nederland wordt dit voorjaar verwacht.

Citroen C4 Cactus

Het interieur van de Citroën C4 Cactus Rip Curl heeft accenten in de dynamische en energieke kleur Pulp Orange. De Pulp Orange veiligheidsgordels contrasteren fraai met de bekleding van de stoelen die leverbaar zijn in Mica Grey (standaard) of in een mix van zwarte stof en zwart leder (optie). Dezelfde kleur komt her en der terug op de vloer. De vloermatten hebben Pulp Orange siernaden en zijn voorzien van een label met het logo van Rip Curl. Om het contrast met de Stone Grey ambiance te blijven doorvoeren hebben de speakers in de Citroën C4 Cactus Rip Curl een Pulp Orange lijst. Ten slotte en met een knipoog naar bagage en dus naar reizen, omvat het dashboard een afsluitbaar dashboardkastje (TOP BOX) dat riemen en gespen heeft zoals koffers.

Citroen C4 Cactus

Het uitrustingsniveau van de nieuwe Série Spéciale C4 Cactus Rip Curl is gebaseerd op afwerkingsniveau 3 'Shine' van de Citroën C4 Cactus. De belangrijkste standaard uitrustingen zijn overgenomen en er zijn (afhankelijk van de markt) een aantal technologieën toegevoegd (parkeersensoren achter, automatische airco, automatische activering van de koplampen en de ruitenwissers, navigatiesysteem, audiosysteem MP3-compatible 6 speakers, snelheidsregelaar/-begrenzer, extra getinte ruiten...). Om te genieten van zoveel mogelijk licht tijdens het rijden heeft de Citroën C4 Cactus Rip Curl optioneel in Nederland een panoramisch glazen dak dat ook tegen de hitte beschermt omdat het zonnestraling kan absorberen.

De  Citroën C4 Cactus Rip Curl zal op de Geneva Motorshow van 3 tot 13 maart 2016 tentoongesteld staan op de stand van Citroën (Hall 6) en in het voorjaar van 2016 op de markt komen in Nederland.

Sneeuwkettingen4u
Remschijf.nl