16 oktober 2018
Feedback
Citroen C4 Cactus

Forum Citroen C4 Cactus

Reacties van eigenaren

  

, datum: 7 oktober 2018

Ervaring met auto: Op de Business-uitvoering geen armleuning standaard, dus daar maar een aftermarket leuning ingebouwd. Heel aangename motorisering, comfortabel grote voorstoelen.

Reageer Nieuw
UitvoeringBusiness
Brandstofdiesel
Bouwjaar2014
In bezit4 jaar
KM-stand180.000 km
Dealer Ruesink

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 11 juni 2018

Ervaring met auto: Tsja, je moet het treffen denk ik en ik heb het niet getroffen met mijn Cactus. Veel problemen met parkeersensoren, totaal overbodige achhteruitrijcamera die ook als eens vervangen is vanwege het gruwelijke beeld.

Drie terugroepacties en van de week een total Black-Out terwijl ik met 120 km/u op de linkerijstrook reed en ik echt niets meer kon. Gelukkig een veilige plek in de berm kunnen bereiken dankzij de oplettendheid van medeweggebruikers. Antwoord van de dealer: vette bougies en dan kan dat wel eens gebeuren. Excusez Moi? Ik voel mij dus absoluut niet meer veilig in de Cactus.

Waarvan inderdaad het touchscreen een drama is, de achteruitrijcaamera pas bijspringt als jij al lang en breed je bestemming hebt bereikt en het schakelgedrag van de automaat te ergerlijk is voor woorden. Leuke poging om de opvolger van de 2CV te worden maar dat gaat niet gebeuren gok ik!

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit3 jaar
KM-stand40.000 km
DealerB.V. Het Motorhuis

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor5
  
 
Reactie van: Tom1298, datum: 6 augustus 2018

Antwoord: Nou, dit klinkt inderdaad goed ja.

Lijkt haast wel of je een testmodel onder je kont had. Dit hadden wij vroeger met onze Mercedes helaas. Reed geweldig, maar te duur in onderhoud.

Reageer
  

, datum: 12 mei 2018

Ervaring met auto: Ik rijd sinds 3 maanden een Cactus, gekozen ivm het eigenzinnige karakter, mooi interieur en lage kosten.

De wagen voldoet afgezien van een paar details prima. De 110 e-THP voldoet prima en heeft ruim voldoende vermogen voor deze lichte auto. De versnellingsbak was beter een 6 bak geweest, het gaat maar kan zeker beter, vrij grote slagen en indirect.

Comfort is prima mits niet te hard rijden, idem voor brandstofverbruik. Ik haal met goed weer richting 1 op 18-19 en dat is voor benzine uitstekend. Comfort van Cactus I kan met name beter door betere geluidsisolatie, je hoort de weg en wind op hogere snelheden vrij duidelijk. Stoelen en zithouding zijn prima.

Geen mankementen, auto voelt degelijk aan.

Enige behoorlijk irritante is het soms trage opstarten van de navigatie. De ene keer wel de andere keer niet, heel vreemd. Dit kost dan een 10 sec, waarbij de achteruitrij camera dus niet werkt. Mijn truuk is meteen bij instappen op de volumeknop te duwen waardoor het systeem al gaat opstarten.

Allemaal punten die bij de Cactus II zijn aangepakt. Voor de Cactus I is er mee te leven. (Ik had met mijn Megane TomTom meer te stellen, na elke ongevraagde update moest ik het hele systeem terugbrengen naar factory settings en dan alle instellingen opnieuw doen. Dat is pas waardeloos.)

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2018
In bezit1 jaar
KM-stand12.500 km
DealerVan Beek

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 31 januari 2018

Ervaring met auto: Ik heb de auto nu ruim 2 jaar in mijn bezit en ben er niet tevreden over. Van een nieuwe auto mag ik uitgaan dat deze ook "nieuw" presteert, hiermee bedoel ik geen klachten. Reeds een aantal malen bij de garage geweest voor het niet goed functioneren van het scherm, uitval of zeer traag opstarten waardoor de achteruitrijcamera niet werkt maar ook radio en ventilatie niet. Men weet niet wat dit kan zijn.

Verder klopt m.i. de kilometerteller niet. Ik rijd, nu ruim 2 jaar elke maand dezelfde routes en afstanden, misschien scheelt het 100km max.voor extra ritten. De eerste 2 jaar reed ik elk jaar ongeveer 14. 000 km, wat voor mij, veel is.

In juli 2017 voor het scherm geweest en heb ik de app van Citroen gedownload. Vanaf deze datum rijd ik nu wel de werkelijke kilometers (750km/pm). Ook hiervoor geen oplossing te vinden.

Geen positieve ervaring met Citroen, helaas.

Reageer Nieuw
UitvoeringPure Tech 82 SHINE
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit2 jaar
KM-stand34.000 km
DealerHet Motorhuis

Betrouwbaarheid5
Comfort5
Motor6
  
  

, datum: 21 januari 2018

Ervaring met auto: Dieseltje voelt krachtig en soepel aan in deze lichte auto. Goede stoelen, ook op lange afstanden.

Wat blijft storen is dat met het (automatisch) inschakelen van de verlichting de displays van snelheid en navigatie veel te vroeg in de nachtstand gaan.

Na twee jaar gefluit onder het rijden wat uit de deurrubbers bleek te komen, is een simpel setje voor dat dit oplost. Fijne auto, ook op lange afstanden.

Nieuw
UitvoeringBusiness 99
Brandstofdiesel
Bouwjaar2014
In bezit3 jaar
KM-stand149.000 km
Dealer Ruesink

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor8
  
 
Reactie van: Allarthakvoort, datum: 30 januari 2018

Antwoord: Ik rijd sinds september 2015 een Cactus 100 pk diesel. Nu bijna 80d km gereden. Hiervoor C3 en C4 Picasso.

Ondanks dat de Cactus heerlijk zit en zuinig rijdt heb ik een lijstje minpunten.

- Voor lange mensen (2m) geen aanrader. Zit met het hoofd bijna tegen zonnescherm/ plafond,binnenspiegel belemmerd zicht en bij stoplichten moet je hoofd op dashboard leggen. Al vaak auto':s en fietsers over het hoofd gezien. Tot nu toe is het net goed gegaan
- navigatie ondanks updates erg verouderd. Dit is voor een ondernemer erg vervelend
- camera/display gaat vaak te laat aan waardoor je met het achteruitrijden er niets aan hebt.
- geen lampje achterin. Lastig om kinderen 's avonds in hun stoeltje krijgen
- Door zijn 1000 kg erg wind gevoelig
- Ondanks dat de rubbers zijn vervangen tegen fluiten. Wil het met goge snelheden en forse wind nog wel eens zo zijn
- plaatmateriaal dak super slap. Zet hem niet onder een eik. Eikeltjes maken er een leuk kunstwerk van

Vanavond begonnen er een aantal waarschuwingslampjes te branden. ABS, traction en bandenspanning. Morgen maar heen. Afwachten. Toch zou ik de Cactus wel aanraden mits je niet langer dan 190m bent en niet meer dan 2 kinderen hebt.

Reageer
  

, datum: 8 december 2017

Ervaring met auto: Hoed U voor de automaat, echt niet van deze tijd.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Geen update voor verouderde navigatie!?

Ervaring met verkoop: Kreeg auto mee met blanco onderhoudsboekje!? Werd wel aangepast op mijn vraag.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand21.500 km

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Spolder, datum: 23 juli 2018

Antwoord: Bedoeld u dan de vol automaat (110pkj of de semi automaat(82pk)? En waarom is deze niet aan te raden?

Reageer
  

, datum: 26 november 2017

Ervaring met auto: Fijne auto die nog steeds niet tegenvalt. Technisch niet top. Hiervoor een Berlingo gehad zonder enig probleem. Bij de Cactus al een motor vervangen (bougie gebroken in de cilinder). Navigatiesysteem is prut. Loopt ernstig achter, ook na de laatste updates. Ben genoodzaakt een TomTom ernaast te gebruiken die overigens mooi op het dahsbord past. Ruimte valt erg mee en alles kan mee. Heerlijke reisauto.

Reageer Nieuw
UitvoeringVTI 110 Shine
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit2 jaar
KM-stand36.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor7
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 »