6 augustus 2015
Citroen C4 Cactus
Nieuws

Citroen C4 Cactus

Kunstenaar laat Citroen C4 Cactus nog meer prikkelen

6 augustus 2015 - Bezoekers en oplettende voorbijgangers konden het afgelopen weken al zien: in de showroom van restaurant Baut Zuid staat een bijzondere Citroën C4 Cactus. Baut Zuid is gevestigd in de voormalige showroom van Citroën op het Stadionplein en biedt een platform voor jonge kunstenaars, zonder de geschiedenis van het unieke gebouw uit het oog te verliezen. Deze drie elementen komen samen in de Citroën C4 Cactus die de talentvolle kunstenaar Leon Römer bewerkte. Via Facebook werd opgeroepen ideeën in te zenden voor het bewerken van de Airbumps (de beschermende zijstrips tegen parkeerschade) van de Cactus. Leon Römer won deze Cactus Challenge.

Op zoek naar een Citroen C4 Cactus PureTech 130 Shine?
bynco heeft er 54 vanaf € 9.895,-

Citroen C4 Cactus PureTech 130 Shine

Leon Römer (29) is afgestudeerd als illustrator aan de kunstacademie van Sint Joost. Hij werkte eerder aan projecten voor o.a. Samsung, H&M, NS, ExxonMobile, Keune Haircosmetics en bewerkte een tram van het GVB in zijn kenmerkende stijl. Leon vond de Cactus in eerste instantie 'een stoere en speelse auto die niet lijkt op andere auto's'. De Airbumps van de Cactus bewerkte hij met een patroon waarin kippenbouten (als verwijzing naar Baut), de springstof C4, cactusplanten en citroenen zelf terugkomen.

Citroen C4 Cactus

Citroën ontwikkelde de Airbumps (luchtkussentjes van polyurethaan die meeveren als er objecten tegenaan komen) om parkeerschades te voorkomen. "De Airbumps zijn niet alleen praktisch, maar ook een belangrijk stijlelement van de Cactus en daarom leek het ons een leuk idee dit nog meer te benadrukken door er een kunstobject van te maken", aldus Anne Lobbes van Citroën.

Voor wie de bijzondere Cactus zelf wil zien: de 'Leon Römer style' rijdt deze zomer door Amsterdam.

YourLease
Remschijf.nl