27 maart 2014
Citroen C4 Cactus
Nieuws

Citroen C4 Cactus

Citroen C4 Cactus wint Red Dot Award

27 maart 2014 - De nieuwe Citroën C4 Cactus heeft de "Red Dot Award: product design 2014" gewonnen voordat de introductie van het model, die gepland staat voor september van dit jaar, überhaupt plaatsgevonden heeft. Het model wint hiermee één van de meest gerenommeerde designwedstrijden. Op 7 juli aanstaande vindt de officiële prijsuitreiking plaats in Essen.

Op zoek naar een Citroen C4 Cactus PureTech 130 Shine?
bynco heeft er 54 vanaf € 9.895,-

Citroen C4 Cactus PureTech 130 Shine

In totaal zonden 53 landen en de verschillende branches 4.851 ontwerpen in. De deelnemende bedrijven streden met hun producten in 23 categorieën om de red dot, de kwaliteitsstempel voor esthetische vormen en duurzame trends. De 40 internationale juryleden hebben bij de beoordeling op diverse punten gelet - zoals innovatie, functionaliteit, emotie, duurzaamheid, milieuvriendelijkheid van het product.

Citroen C4 Cactus

Met de Citroën C4 Cactus slaat Citroën een nieuwe weg in: In het populaire C-segment wijkt de Citroën C4 Cactus af met zijn eigenzinnige vormgeving die  zowel praktisch als mooi is.

Het ontwerp van de Citroën C4 Cactus kenmerkt zich door:

  • expressieve en gladde vlakken,
  • vloeiende lijnen,
  • een zwevende daklijn,
  • een 'techno look' verlichtingssignatuur met LED-dagrijverlichting en koplampen die in de Airbump geïntegreerd zijn,
  • grafische elementen met een functie (bescherming door Airbumps),  
  • meer licht door het grote glazen, warmtewerende panoramadak: door de uitstekende thermische en akoestische isolatie heeft de Citroën C4 Cactus voor dit dak geen zonnescherm nodig.
Vandebron