24 februari 2014
Citroen C1
Nieuws

Citroen C1

Citroen onthult nieuwe C1

24 februari 2014 - De nieuwe Citroën C1 wordt onthuld op de Salon van Genève. Het is een ongecompliceerde stadsauto geworden die wordt aangeboden in een 3- en 5-deurs versie en in een versie met open dak: de Airscape. Er zijn twee benzinemotoren leverbaar, die beide een uitstoot van minder dan 100 gram CO2 per kilometer hebben.

Op zoek naar een Citroen C1 1.2 VTi Shine?
bynco heeft er 113 vanaf € 8.125,-

Citroen C1 1.2 VTi Shine

De nieuwe Citroën C1 is leverbaar in een 3-deurs en een 5-deurs versie, als hatchback of open dak (Airscape). Beide versies (3- en 5-deurs) hebben compacte afmetingen (l 3,46 m / b 1,62 m / h 1,45 m). De draaicirkel bedraagt 9,6 m. De energieke stijl wordt benadrukt door de aansluiting tussen de voorruit en de zijruiten, met zwarte voorruitstijlen en, afhankelijk van de uitvoering, verchroomde raamomlijsting aan de onderzijde.

Citroen C1

Het front heeft de kenmerken van de nieuwe modellen van Citroën, met de koplampen in twee delen die hem, in combinatie met de ronde units, een guitige blik geven. De kenmerkende verticale LED-dagrijverlichting benadrukken zijn lachende blik en sterke karakter. De achterkant is dynamischer geworden door een glazen achterklep en de vierkante achterlichten met 3D-effect.

De nieuwe C1 is leverbaar in acht carrosseriekleuren: van Caldéra zwart, Gallium grijs, Carlinite grijs en Olive Brown tot het heldere Lipizan wit, Smalt Blue, Scarlet rood en Sunrise Red. Hij kan ook worden gepersonaliseerd in een combinatie van twee kleuren. Er zijn twee speciale introductieversies, waarbij het dak een andere kleur heeft dan de carrosserie (dak Olive Brown en carrosseriekleur Lipizan wit).

De versie met open dak Airscape heeft ook twee kleuren. Zo kan er voor het linnen dak gekozen worden uit Sunrise Red, Black en Grey, die in dat geval ook anders zijn dan de carrosseriekleur.

Citroen C1

Het dashboard is opgevrolijkt met kleurige accenten: bij het multimediafront, de sierlijsten om de uitstroomopeningen en de steunplaat van de versnellingspook. De carrosseriekleur komt subtiel terug in de portierpanelen. Uiteraard is ook gedacht aan uitrustingen die zorgen voor meer comfort in de auto. Zo is er bijvoorbeeld automatische airconditioning, stoelverwarming en is er, voor de 3-deurs versie, een geheugenfunctie voor de positie van de voorstoelen leverbaar.

De bagageruimte van 196 liter is goed toegankelijk doordat de hoedenplank wegklapt als de achterklep wordt geopend. Als de achterbank is neergeklapt, wordt de bagageruimte vergroot tot 780 liter.

De C1 kan worden uitgerust met een 7 inch touch screen tablet, waarmee alle mediafuncties kunnen worden bediend (radio, telefoon, afspelen van video's, boordcomputer). De nieuwe C1 biedt nog meer connectiviteit dankzij "Mirror Screen". Met deze technologie kan de inhoud van een smartphone worden gekopieerd en bediend via het 7 inch touch screen.

Citroen C1
IkWilVanMijnAutoAf

Via de 7 inch touch screen tablet kunnen alle functies van de smartphone worden gebruikt: navigatie, telefonie, adresboek, muziek en webradio. Parkeren in een krappe plek wordt makkelijk met de achteruitrijcamera die zijn beelden weergeeft op het 7 inch touch screen tablet.

De nieuwe Citroën C1 is nu ook uitgerust met een Keyless entry en start systeem. Met deze functie kan de bestuurder de auto instappen en de motor starten zonder de sleutel uit zijn zak te halen. Dit systeem was al aanwezig op auto's uit het hogere segment en maakt het leven van de gebruikers een stuk gemakkelijker.

Een andere handige technologie de Hill-start assist, voor makkelijk wegrijden op een helling. Het wordt standaard aangeboden en kan handig zijn in de stad, bijvoorbeeld bij het uitrijden van een ondergrondse parkeergarage. Deze functie houdt de auto automatisch twee seconden op zijn plaats en zorgt er zo voor dat de bestuurder moeiteloos kan wegrijden op hellingen van meer dan 3%.

Citroen C1

De nieuwe Citroën C1 is leverbaar met twee benzinemotoren van de laatste generatie. Met de "e-VTi 68 Airdream" gekoppeld aan een 5-versnellingsbak, met stop/start technologie en een speciaal "aero pack", bedraagt het verbruik  3,8 l/100 km en de CO2-uitstoot van 88 g/km.

Deze VTi 68 motor wordt ook aangeboden met een elektronisch bediende versnellingsbak: ETG (Efficient Tronic Gearbox). Deze 5-versnellingsbak beschikt over een kruipfunctie en verbeterde pedaalafstellingen, zodat de auto rustig weg kan rijden en meer rijcomfort biedt.

De nieuwe C1 is ook leverbaar met de nieuwe VTi 82 motor van de PureTech-familie. Deze 1.2 3-cilinder benzinemotor met 82 pk wordt geproduceerd in Frankrijk en belooft een verbruik van 4,3 l/100 km en een CO2-uitstoot van 99 g/k. De nieuwe Citroën C1 heeft een koppel van 118 Nm en een acceleratievermogen van 0 tot 100 km/h in 11 seconden.

Citroen C1

In vergelijking met de vorige generatie heeft de nieuwe Citroën C1 een nieuwe, vier kilo lichtere achtertrein, nieuwe schokdemperveren, nieuwe schokdempers en een nieuwe stabilisatorstang met een grote diameter. Daarnaast belooft de nieuwe elektrische stuurbekrachtiging een combinatie van comfort en precisie.

Remschijf.nl
Vandebron