9 september 2009
Citroen C-Crosser
Nieuws

Citroen C-Crosser

Citroen C-Crosser krijgt nieuwe versnellingsbak

9 september 2009 - Citroën introduceert vanaf heden een nieuwe DCS versnellingsbak met dubbele koppeling op de C-Crosser met een vanafprijs van €42.890. Tegelijkertijd wordt een lichte wijzing doorgevoerd op het interieur van de C-Crosser.

Op zoek naar een Citroen C-Crosser 2.2 HDiF Exclusive?
Nederland Mobiel heeft er 1 vanaf € 5.450,-

Citroen C-Crosser 2.2 HDiF Exclusive

Citroën voegt een nieuwe 6-versnellingsbak met dubbele koppeling toe aan het gamma van de Citroën C-Crosser. Dit zogenaamde Dual Clutch Systeem zal alleen in combinatie met de 2.2 HDiF motor beschikbaar zijn. Het gemiddelde verbruik is 7,3 liter op 100 kilometer en de gemiddelde CO2-uitstoot is 192 gram per kilometer.

Citroen C-Crosser

De berijder kan kiezen tussen verschillende standen: 'Normal' is automatisch geselecteerd als de auto start en 'Sport' kan worden geselecteerd voor meer dynamisch rijgedrag. Daarnaast is het mogelijk om de auto handgeschakeld te bedienen. Een bediening aan het stuur via flippers is ook voorzien om te schakelen.

Deze versnellingsbak bestaat uit twee conventionele koppelingen die elkaar aanvullen. De eerste koppeling is bedoeld voor de even verzetten, de tweede is bestemd voor de oneven verzetten. Voordeel van dit systeem is dat er sneller en schokvrij kan worden geschakeld. Het Dual Clutch Systeem zal op de IAA in Frankfurt voor het eerst getoond worden op de stand van Citroën.

Citroën voert tevens een aantal wijzigingen door in het hele gamma van de C-Crosser door het interieur van nieuwe dashboardbekleding te voorzien en een nieuw instrumentenpaneel met meer chromen details aan te brengen. Het als optie leverbare Rockford Fosgate HIFI audiosysteem beschikt nu over een versterker met 710 watt in plaats van 650 watt. Tenslotte zijn in Nederland twee nieuwe kleuren beschikbaar op de Citroën C-Crosser: Mangaro bruin en Muzzano blauw.

De Citroën C-Crosser met Dual Clutch Systeem is vanaf nu verkrijgbaar in Nederland op de 2.2 HDiF motor. De prijzen van de 2.2 HDiF Dynamique DCS en de 2.2 HDiF Exclusive DCS zijn respectievelijk €42.890 en €52.035.

AutoCoach
XLLease