9 februari 2007
Citroen C-Crosser
Nieuws

Citroen C-Crosser

Citroen C-Crosser nog deze zomer bij de dealer

9 februari 2007 - Tijdens de Salon van Geneve maakt de Citroen C-Crosser zijn werelddebuut, waarna de auto vanaf de zomer van 2007 zijn marktintroductie beleeft. De C-Crosser is met een aantal specifieke designaccenten herkenbaar als een echte Citroen, terwijl het uiterlijk een combinatie vormt van all-terrain spierkracht en het raffinement van een berline.

Aan de voorzijde geven de opvallend geplaatste double chevrons de C-Crosser een geheel eigen identiteit binnen de modelreeks van Citroen. Met zijn aflopende daklijn, hoge taillelijn, ruime proporties (4,64 m lang, 1,81 m breed en 1,71 m hoog inclusief dakrails) en bolle spatborden straalt het profiel van de C-Crosser een robuuste vitaliteit uit.

Citroen C-Crosser

Met zijn 5+2 stoelconfiguratie is de C-Crosser een echte gezinsauto. De royale afmetingen van het voertuig (wielbasis van 2,67 meter) bieden ruimte aan een ruimn interieur, talloze opbergmogelijkheden en een forse laadruimte. Gebruikers kunnen de stoelopstelling naar eigen inzicht wijzigen. Dankzij de tweepersoons derde zitrij biedt het voertuig plaats aan maximaal zeven inzittenden.

Bij zijn introductie is de C-Crosser leverbaar met een nieuwe 2.2 HDiF dieselmotor met roetfilter die via een handgeschakelde zesversnellingsbak een vermogen van 156 DIN pk (115 EEC kW) overbrengt. Het maximale vermogen is beschikbaar bij 4.000 tpm, terwijl het koppel van 380 Nm al wordt geleverd bij 2.000 tpm. Het gecombineerde brandstofverbruik is 7,3 l/100 km, met een CO2-emissie van 194 g/km.

Citroen C-Crosser

De vierwielaandrijving van de C-Crosser geeft de bestuurder keuze uit drie verschillende instellingen, die afhankelijk van de omstandigheden en rijstijl kunnen worden geselecteerd: voorwielaandrijving, vierwielaandrijving en de LOCK-modus. Voor het instellen van de aandrijving bevindt zich achter de versnellingspook een schakelaar.

KwikFit
Dutchlease