26 april 2004
 

Chrysler Voyager

Vernieuwde Chrysler Voyager nu in de showroom

Autozine
26 april 2004 | Vanaf komend weekend staat de nieuwe Chrysler Voyager in de Nederlandse showrooms. De vernieuwde Chrysler telg onderscheidt zich van zijn voorganger door diverse verbeteringen en verfijningen in het ontwerp. Nieuw is bijvoorbeeld de komst van een 2.8 liter CRD-motor (common-rail turbodiesel). In de nieuwe Voyager wordt deze motor voor het eerst geleverd in combinatie met automatische transmissie.
AutoCoach

Sinds de introductie van het fenomeen Minivan in 1983 heeft de Chrysler Group de auto steeds aangepast door een constant proces van ontwikkeling en verbetering. De Voyager wordt daarom in meer dan 100 landen verkocht en won ruim 150 nationale en internationale onderscheidingen en prijzen.

Chrysler Voyager

Naast de nieuwe 2.8 liter CRD-motor, in combinatie met een automatische versnellingsbak, heeft de Chrysler Voyager de volgende nieuwe voorzieningen:

  • Side curtain airbags voor drie zitrijen: de side curtain airbags die van de A- tot de D-stijl lopen, bieden over de hele lengte van de auto bescherming voor de buitenste passagiers op alledrie de zitrijen. In de zijkanten van de auto zijn sensoren aangebracht die de airbag in geval van een botsing aan de gewenste zijde opblazen.
  • Knie airbag voor de bestuurder: de knie airbag, een primeur in een full size MPV, is standaard in de Chrysler Voyager. De kniebeschermer die zich samen met de airbag ontvouwt, helpt om de houding van de bestuurder ten opzichte van de airbag te verbeteren en biedt extra bescherming van het bovenbeen.
  • BeltAlert (gordelalarm): als de bestuurder de gordel niet draagt, laat dit waarschuwingssysteem geregeld een geluidssignaal horen. Ook licht er een waarschuwingslampje op het dashboard op om de bestuurder erop te wijzen dat de veiligheidsgordel moet worden vastgegespt.
  • Een nieuwe uitstraling: aan de voorzijde vallen de nieuwe neus, de nieuwe grille en de nieuwe koplampen op. Die veranderingen bezorgen de Voyager het nieuwe gezicht van Chrysler, dat ook op de andere Chrysler modellen te zien is.

Multitraps airbags voorin blijven tot de standaarduitrusting van de Chrysler Voyager behoren. Omdat de kracht waarmee ze zich opblazen afhangt van de zwaarte van de aanrijding, bieden ze de inzittenden een betere bescherming. Daarnaast blijft ook de tweede rij stoelen standaard voorzien van het bevestigingssysteem voor kinderzitjes (LATCH/ISOFIX). Het optionele navigatiesysteem voor de Chrysler Voyager is uitgerust met een kleurenscherm van 4,9 inch. Het systeem is samen met de AM/FM-stereo en de cd-speler in de middenconsole ingebouwd.

De combinatie van een 2.8 CRD-motor met een automatische versnellingsbak is een primeur voor de Chrysler Voyager en voldoet volgens de fabrikant aan een grote vraag vanuit de markt. De 2.8 liter CRD-motor van de Voyager heeft een vermogen van 110 kW (149 pk) bij 3.800 tpm en een koppel van 360 Nm tussen 1.800 en 2.600 tpm. De krachtbron heeft zijn potentieel al bewezen in de Jeep Cherokee, die sinds 2002 met deze motor wordt geleverd. Veel aandacht is besteed aan het acceleratievermogen, zodat de auto vanuit stilstand sneller optrekt. Het gaspedaal is voorzien van een kickdown-functie die de bestuurder in staat stelt om het terugschakelen en de acceleraties bij hogere snelheden actief te beinvloeden. Overigens blijft de bestaande 2.5 CRD versie met handgeschakelde vijfversnellingsbak ook leverbaar.

De nieuwe Chrysler Voyager blijft trouw aan zijn succesformule: een ruime MPV met hoog geplaatste stoelen, een lage en vlakke vloer, een gemakkelijke in- en uitstap, een doorgang van de eerste naar de tweede rij, voorwielaandrijving en een flexibele stoelconfiguratie. Het vernieuwde uiterlijk kenmerkt zich door een nieuwe neus, een nieuwe grille en nieuwe koplampen. Die opvallende nieuwe veranderingen bezorgen de Voyager "the new face of Chrysler", die ook op de andere modellen van Chrysler te vinden is en kenmerkend zal zijn voor nieuwe modellen.

De nieuwe Chrysler Voyager is leverbaar in de uitrustingsvarianten SE, SE Luxe en LX. Er zijn twee diesel- en twee benzinemotoren leverbaar. Daarnaast zijn er vier varianten voor de Grand Voyager (lange wielbasis), SE, SE Luxe, LX en Limited. Ook hier zijn twee diesel- en twee benzinemotoren beschikbaar. Voor de Grand Voyager 3.3 Limited is ook een AWD (All Wheel Drive) versie te bestellen. De prijzen van de nieuwe Voyager varieren van € 29.830,- voor de handgeschakelde 2.4 SE tot € 55.885,- voor de Grand Voyager 3.3i V6 AWD Limited met automatische transmissie.

Wittebrug
Chrysler Voyager als Business EditionChrysler Voyager als Business Edition
16 februari 2007
Chrysler Voyager nu als New York EditionChrysler Voyager nu als New York Edition
9 juni 2005
Digitale Auto TV in Chrysler VoyagerDigitale Auto TV in Chrysler Voyager
11 mei 2005
Chrysler Voyager elfvoudig miljonairChrysler Voyager elfvoudig miljonair
6 april 2005
 

Info

Techniek

Prijs

Forum