28 februari 2003
 

Chrysler Voyager

10.000.000 Chrysler Voyager geproduceerd

Autozine
28 februari 2003 | Chrysler vierde onlangs het opmerkelijke feit dat in de Windsor assemblage fabriek in het Canadese Ontario de tien miljoenste Chrysler Voyager van de band is gerold.
AutoCoach

Deze mijlpaal wordt bereikt in het jaar dat de Voyager zijn twintigjarig jubileum viert. Sinds 1987 wordt de Chrysler Voyager ook in Europa verkocht, waarna in 1991 de productie van de tweede generatie van start ging in de Eurostar fabriek in het Oostenrijkse Graz, gevolgd door de derde generatie in 1995.

Chrysler Voyager

Het model is voortdurend in ontwikkeling gebleven, getuige meer dan vijftig innovaties in de afgelopen decennia. Zo kwam Chrysler als Amerikaanse producent in 1984 met de eerste voorwielaangedreven Voyager, gevolgd door een Grand Voyager-uitvoering. In 1991 werd een bestuurdersairbag standaard leverbaar. In datzelfde jaar behoorde vierwielaandrijving tot de mogelijke opties. Een andere belangrijke ontwikkeling was de wielophanging met automatische niveauregeling, die in 1996 zijn intrede maakte.

Na twintig jaar en tien miljoen verkochte exemplaren is de Chrysler Voyager nog steeds een populaire ruimteauto. In Nederland blijft de Voyager succesvol: vorig jaar werden ruim 3.200 Voyagers verkocht (inclusief de afgeleide grijskenteken-versies). Dat betekent een stijging van ruim 18% ten opzichte van het jaar ervoor.

Chrysler Voyager als Business EditionChrysler Voyager als Business Edition
16 februari 2007
Chrysler Voyager nu als New York EditionChrysler Voyager nu als New York Edition
9 juni 2005
Digitale Auto TV in Chrysler VoyagerDigitale Auto TV in Chrysler Voyager
11 mei 2005
Chrysler Voyager elfvoudig miljonairChrysler Voyager elfvoudig miljonair
6 april 2005
 

Info

Techniek

Prijs

Forum