12 augustus 2002

Chrysler PT Cruiser

terugroepactie chrysler pt cruiser

12 augustus 2002 - Chrysler verzoekt eigenaren PT Cruiser naar de dealer te gaan Als voorzorgsmaatregel roept Chrysler alle bezitters van een PT Cruiser terug naar de werkplaats. Dit om een extra pakking aan de bovenkant van de brandstofpomp module te plaatsen. Het gaat wereldwijd om 464.315 voertuigen, waarvan 3.377 in Nederland.

Op zoek naar een Chrysler PT Cruiser 2.0 16v Limited?
Nederland Mobiel heeft er 66 vanaf € 750,-

Chrysler PT Cruiser 2.0 16v Limited

Na een door de overheid uitgevoerde crashtest met de Chrysler PT Cruiser in de Verenigde Staten, is een brandstoflek geconstateerd. Ook al zijn er nergens ter wereld klachten of voorvallen bekend die gerelateerd zijn aan bovenstaande, neemt de Chrysler Group, onderdeel van DaimlerChrysler AG, deze voorzorgsmaatregel om het risico van brandstoflekkage bij een zware aanrijding verder te reduceren. "De crashtest was overigens geenszins gericht op het brandstofsysteem. Het brandstofsysteem van de PT Cruiser voldoet aan alle wettelijke eisen", aldus Chrysler.

Chrysler PT Cruiser

Ongeveer een kwart van de bovenstaand genoemde Chrysler PT Cruisers wordt tevens teruggeroepen voor een separate veiligheidsmaatregel betreffende de brandstoftoevoer-slang. Er bestaat een kleine kans dat de slang contact kan maken met de afvulaansluiting van de airconditioning, wat op de lange duur een brandstoflekkage kan veroorzaken. Ook al is de kans dat dit gebeurt uiterst gering, zal er bij de Chrysler-dealer een klem op de brandstofslang worden gemonteerd zodat er geen wrijving kan plaatsvinden.

Alle Nederlandse berijders van een Chrysler PT Cruiser worden zo spoedig mogelijk benaderd voor een afspraak met de Chrysler-dealer die kosteloos de vervangingswerkzaamheden uitvoert.

AutoCoach
Dutchlease