30 november 2005
 

Chrysler PT Cruiser

Vernieuwde Chrysler PT Cruiser nu bij de dealer

Autozine
30 november 2005 | De nieuwe Chrysler PT Cruiser is er. Hij heeft een subtiel gewijzigd gezicht en een aangepast interieur. Daarbij beschikt hij nu over een krachtigere dieselmotor en het geluidsniveau in het interieur is teruggebracht. De nieuwe modellen zijn met onmiddellijke ingang leverbaar vanaf € 20.200,-.
 

Met de nieuwe PT Cruiser laat Chrysler zien dat zelfs een klassieker een facelift kan ondergaan. Uiteraard behoudt de PT Cruiser zijn kenmerkende voorkomen en zijn praktische interieur, maar er is tot in detail stevig aan de auto gewerkt. Zo is de grille gewijzigd en daarbij vallen vooral de nieuwe chroomaccenten en de grote Chrysler-wing op. Verder zijn de koplampen nu voorzien van een dubbele boogvorm aan de onderzijde en de mistlampen in de voorbumper zijn voortaan rond. Bovenaan de achterklep is een nieuwe spoiler gemonteerd.

Chrysler PT Cruiser

Het dashboard van de nieuwe PT Cruiser is compleet nieuw met onder meer beter afleesbare klokken, een aluminiumkleurige afwerking van het instrumentenpaneel, vier ronde ventilatieopeningen en een eveneens ronde (analoge) klok. Ook de middenconsole is gewijzigd. De radio is er voortaan hoger in gemonteerd waardoor hij beter bereikbaar is. De schakelaars voor de raambediening zijn goed onder handbereik in deze console geplaatst. Tussen de voorstoelen bevindt zich nu een centrale armsteun met opbergvak en een 12-volstaansluiting. Voor de bestuurder is een knieairbag op alle modellen standaard.

In de nieuwe PT Cruiser is afhankelijk van de uitvoering en de motorisering het geluidsniveau met 2 tot 5 dB (A) gedaald. Deze verlaging is te danken aan extra deurrubbers (onder en aan de binnenzijde) en de toepassing van speciaal akoestisch schuim in de A-stijlen. Bij de dieselversies is bovendien de dashboardisolatie verbeterd en worden extra dikke vloerbekleding en speciale absorptiepanelen voor motorruimte en motorkap toegepast. Ook het herziene verwarmings- en ventilatiesysteem draagt bij aan het lagere geluidsniveau. De liefhebbers kunnen de rust in het interieur overigens wreed verstoren: de optionele Boston Acoustics HiFi-installatie beschikt over een 386 Watt-versterker en luidsprekers. Overigens zijn alle geluidsinstallaties die af-fabriek voor de PT Cruiser beschikbaar zijn, MP3-compatibel.

De 2,2-liter dieselmotor van de PT Cruiser levert voortaan 110 kW/150 pk (was 89 kW/121 pk). Deze toename komt vooral op het conto van de nieuwe turbo met variabele geometrie (VGT). Het hoge vermogen zorgt samen met het koppel (300 Nm tussen 1.600 en 2.600 tpm.) voor verbeterde prestaties. Zo hoort een sprint van 0-100 km/h binnen 12 seconden tot de mogelijkheden.

Chrysler PT Cruiser

Alle modellen beschikken voortaan over instapverlichting en een elektrisch instelbare bestuurdersstoel. Vanaf de Touring-uitvoering heeft elke PT Cruiser 16-inch lichtmetalen wielen, een met leer bekleed stuur, cruise control en een boordcomputer met multifunctioneel scherm. Isofix-bevestigingspunten voor kinderzitjes, ABS en elektrische bediening van ramen en buitenspiegels zijn ook op alle modellen standaard. En voor wie van (extra) kleurrijk houdt: er zijn twee nieuwe in- en exterieurtinten.