26 januari 2005

Chrysler PT Cruiser

Chrysler PT Cruiser nu ook als rouwauto

26 januari 2005 - De Chrysler PT Cruiser heeft al een breed scala aan koetswerkbouwers geinspireerd en nu heeft ook de uitvaartbranche de auto gevonden. De uitvaartversie is een ontwikkeling van de Italiaanse koetswerkbouwer Zanardo. Dit bedrijf bestaat ruim dertig jaar en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van speciale voertuigen als ambulances, limousines en rouwauto's.

Op zoek naar een Chrysler PT Cruiser 2.0 16v Limited?
Nederland Mobiel heeft er 66 vanaf € 750,-

Chrysler PT Cruiser 2.0 16v Limited

Zanardo koos de PT Cruiser omdat de lijn van de auto zich eenvoudig laat verlengen. Daardoor is de PT Cruiser ook in uitvaartversie een goed geproportioneerde auto. Dat neemt niet weg dat deze PT Cruiser net even anders is dan andere auto's in dit aparte segment en daarmee kunnen uitvaartondernemers inspelen op het toenemende aantal bijzondere wensen van de uitvaartbranche.

Chrysler PT Cruiser

Het afwijkende uiterlijk is niet het enige pluspunt van de PT Cruiser in uitvaartversie. Zo beschikt de auto over een hydraulische vloer waarmee de kist eenvoudig in- en uit te laden is. Daarnaast is de vloer zodanig geconstrueerd dat de kist eenvoudig (elektrisch) kan worden vergrendeld. Een ander, niet onbelangrijk, voordeel is van financiele aard: een traditionele uitvaartauto kost al gauw 100.000 euro exclusief BTW, maar de PT Cruiser in uitvaartversie gaat naar verwachting ongeveer euro 63.900 exclusief BTW kosten.

De PT Cruiser in uitvaartversie wordt door het gespecialiseerde bedrijf Van Willegen uit Veen naar Nederland gehaald en het eerste exemplaar wordt in februari 2005 in ons land verwacht.

XLLease