30 april 2009
 

Chrysler

Strategische samenwerking Chrysler en Fiat

Autozine
30 april 2009 | Chrysler LLC en Fiat SpA gaan een strategische samenwerking aan waarbij Fiat een belang van 20% in Chrysler LLC neemt nadat deze een zogenaamde Chapter 11-procedure gaat volgen. Dit is een gecontroleerde procedure ter bescherming tegen schuldeisers die een spoedige en gezonde doorstart van het bedrijf in Amerika mogelijk maakt. Continuïteit in Nederland is gewaarborgd.
AutoCoach
Info

Fiat neemt initieel een belang van 20% in Chrysler LLC. Deze samenwerking heeft voor beide partijen voordelen. Chrysler kan zo de ontwikkeling van compacte en zuinige auto's bespoedigen en Fiat krijgt de beschikking over het Amerikaanse distributienetwerk en de productiefaciliteiten van Chrysler LLC. Chrysler wordt binnen dit samenwerkingsverband in staat gesteld om sneller compacte en zuinige auto's op de markt te brengen.

Dit loopt parallel aan al eerder ingezette initiatieven op het gebied van compacte en efficiënte auto's. Bovendien brengt Chrysler volgend jaar het eerste model met Electric Drive-technologie op de markt. Chryslers bedrijfsonderdeel ENVI heeft diverse aandrijfconcepten met geheel of gedeeltelijk elektrische aandrijving nagenoeg productieklaar.

Chrysler Nederland BV valt buiten de herstructurering waardoor de continuïteit van de merken Chrysler, Jeep en Dodge gewaarborgd is. Importeur Chrysler Nederland is een separaat én naar eigen zeggen gezond bedrijf. Samen met het officiële dealernetwerk staat Chrysler Nederland volgens een woordvoerder garant voor de beschikbaarheid van auto's en onderdelen. Klanten kunnen aanspraak blijven maken op alle services van de merken en indien nodig een beroep doen op bijvoorbeeld garantieafspraken.

IkWilVanMijnAutoAf
Chrysler Grand Voyager wordt LanciaChrysler Grand Voyager wordt Lancia
14 februari 2011
Chrysler onthult nieuwe 300Chrysler onthult nieuwe 300
21 december 2010
Chrysler, Jeep en Dodge Certified ChoiceChrysler, Jeep en Dodge Certified Choice
8 september 2010
Nieuwe onderneming Chrysler Group LLC
10 juni 2009