10 juni 2009
 

Chrysler

Nieuwe onderneming Chrysler Group LLC

Autozine
10 juni 2009 | Chrysler Group LLC start per direct als nieuwe onderneming en vormt met Fiat SpA een strategische samenwerking. Hiermee worden gezamenlijke kennis, technologie en wereldwijde distributienetwerken aangewend voor een mondiaal opererende alliantie.
Info

Fiat neemt initieel een belang van 20% in Chrysler Group LLC. De strategische alliantie heeft voor beide partijen voordelen. Chrysler kan zo de ontwikkeling van compacte en zuinige auto's bespoedigen en zal gebruikmaken van het netwerk van Fiat met de nadruk op Rusland en Latijns Amerika. Fiat krijgt de beschikking over het Amerikaanse distributienetwerk en de productiefaciliteiten van Chrysler. Sergio Marchionne wordt CEO van Chrysler Group LLC.

Chrysler wordt binnen dit samenwerkingsverband in staat gesteld om sneller compacte en zuinige auto's op de markt te brengen. Dit loopt parallel aan al eerder ingezette initiatieven op het gebied van compacte en efficiënte auto's. Chryslers bedrijfsonderdeel ENVI heeft diverse aandrijfconcepten met geheel of gedeeltelijk elektrische aandrijving ontwikkeld die de vanaf volgend jaar op de markt komen.

Chrysler Nederland BV is per direct een dochteronderneming van de nieuwe Chrysler Group LLC. Samen met het officiële dealernetwerk blijft Chrysler Nederland zorgen voor de verkoop en service van de merken Chrysler, Jeep en Dodge.

KwikFit
Chrysler Grand Voyager wordt LanciaChrysler Grand Voyager wordt Lancia
14 februari 2011
Chrysler onthult nieuwe 300Chrysler onthult nieuwe 300
21 december 2010
Chrysler, Jeep en Dodge Certified ChoiceChrysler, Jeep en Dodge Certified Choice
8 september 2010
Strategische samenwerking Chrysler Fiat
30 april 2009