8 januari 2007
 

Chrysler Nassau

Chrysler toont vierdeurs coupe: Nassau

Autozine
8 januari 2007 | Het is een goede traditie dat Chrysler op de autotentoonstelling van Detroit de show steelt met bijzondere Concept Cars. Dit jaar debuteert de Nassau, een vierdeurs coupe met de klassieke allure van een Shooting Brake. De Nassau interpreteert de typische elegantie van Chrysler daarmee op geheel eigen wijze.
Info

De Nassau heeft een riante wielbasis van 3,04 meter, maar door zijn bijzondere vormgeving oogt hij toch compacter dan een vergelijkbare 300C. Dat komt vooral door zijn bijzondere silhouet met vier deuren, waarin overduidelijke trekken van klassieke Britse Shooting Brakes zijn terug te vinden. Daarbij zijn de overhangen voor en achter minimaal: het koetswerk is als het ware om de tienspaaks 21-inch wielen heen gebeeldhouwd. Ook de two-tone kleurstelling (Mystic Blue voor het koetswerk, Starbright Silver voor de dorpels en onderzijde van de bumpers) draagt bij aan een compact en krachtig voorkomen. Echter: de maatvoering laat geen misverstand bestaand over de werkelijke dimensies. De Nassau is 4,98 meter lang, 1,89 meter breed en 1,50 meter hoog.

Chrysler

De Nassau heeft de daklijn van een coupe en die uitstraling wordt verder versterkt door de afwezigheid van de B-stijlen. Hoewel vierdeurs coupes tegenwoordig nog een zeldzaamheid zijn, is de Nassau extra bijzonder door de aparte vormgeving van de achterzijde waarbij vooral de grote achterruit direct in het oog springt. Dit verleent hem de bijzondere Shooting Brake allure. De vorm van de koplampen staat niet op zich: de achterlichtunits zijn precies omgekeerd uitgevoerd. Daarbij valt alle buitenverlichting op door het gebruik van bijzondere materialen en kleuren en de toepassing van LED-techniek.

Chrysler

Ook op het instrumentenpaneel smelten klassiek en modern samen. Het uiterlijk van instrumentarium is geïnspireerd door dat van exclusieve horloges. De vorm van het centrale infodisplay vindt zijn oorsprong in de "Bird in Space"-sculpturen van Constantin Brancusi. Tevens verwijst deze vorm naar de inmiddels klassieke Chrysler-wings. Overigens is het centrale display uitgevoerd in drie lagen waardoor het mogelijk is om informatie over navigatie, entertainment en vitale voertuigfuncties tegelijkertijd weer te geven. De belangrijkste functies van de Nassau zijn te bedienen via een joystick op de middenconsole. Deze functioneert als de muis van een computer.

Chrysler

De Chrysler Nassau is standaard voorzien van de 425 pk sterke 6,1-liter HEMI-V8, die ook dienst doet in bijvoorbeeld de 300C SRT8. Deze motor is gekoppeld aan een vijftraps automatische transmissie.

Dutchlease
Chrysler Grand Voyager wordt LanciaChrysler Grand Voyager wordt Lancia
14 februari 2011
Chrysler onthult nieuwe 300Chrysler onthult nieuwe 300
21 december 2010
Chrysler, Jeep en Dodge Certified ChoiceChrysler, Jeep en Dodge Certified Choice
8 september 2010
Nieuwe onderneming Chrysler Group LLC
10 juni 2009