7 november 2007
 

Mopar Underground Design Team

Chrysler, Jeep en Dodge tonen conceptcars op SEMA

Autozine
7 november 2007 | Op de autoshow van de Specialty Equipment Market Association (SEMA), die elk jaar in november in het Amerikaanse Las Vegas wordt georganiseerd, toonde de Chrysler Group een aantal conceptcars. De Chrysler Group schoof tijdens de SEMA de designs van het Mopar Underground Design Team naar voren.
AutoCoach
Info

De Chrysler Group toonde acht specials van Chrysler, Jeep en Dodge die special voor deze show door Mopar zijn ontwikkeld. Mopar, een samentrekking van MOtor en PARts, is de officiele accessoireleverancier van de Chrysler Group. Bij dit bedrijf werken mensen vanuit alle geledingen van het bedrijf. Ze hebben twee zaken gemeen: het zijn onvervalste autogekken met benzine in het bloed en creatievelingen met vijfpuntige pentastars in de ogen.

Chrysler

Dit jaar stond voor Mopar vooral in het teken van Jeep. Zo toonde Mopar twee speciale Jeeps in Las Vegas, de Wrangler JT en de Wrangler Ultimate. De JT Concept is met een makkelijk te verwijderen hardtop de pick-up versie van de Wrangler Unlimited. De JT is een kleine acht centimeter verhoogd en staat op 35-inch BF Goodrich modderbanden.

Onder het motto "how far can you go with the new Jeep Wrangler?" toonde Jeep ook de Wrangler Ultimate. Naast het feit dat de Ultimate is uitgevoerd in de speciale kleur Liquid Charcoal Pearl Coat, speelt chroom hierbij een hoofdrol. Ook het interieur werd door het Mopar team aangepakt. Speels gekleurde materialen voeren de boventoon. Van binnen onderstreept de oranje afwerking het urban karakter van de auto. Het interieur is voorzien van het MyGIG Multimedia Infotainment System. Er zijn DVD beeldschermen voor passagiers voor- en achterin deze concept-Wrangler.

Chrysler

De Ultimate heeft de 392 pk sterke HEMI-motor. Dit blok vindt zijn oorsprong al in 1957 en heeft zich ontpopt tot basismateriaal voor de racerij. De 392 HEMI is ontwikkeld door Mopar. Net als de Wrangler JT is de Wrangler Ultimate ruim 7,5 centimeter verhoogd om de 18-inch aluminium spaakvelgen voldoende ruimte te bieden.

Dodge was op de SEMA show aanwezig met een aantal voertuigen dat door Mopar onder handen was genomen. Zo stond in Las Vegas de Dodge Avenger Tuner Stormtrooper. Mopar heeft bij de aandrijving van de Dodge Avanger Tuner Stormtrooper gebruik gemaakt van een 4.0 V6 die standaard 260 pk levert, maar voor de gelegenheid is getuned. De Dodge Avanger Tuner Stormtrooper heeft vierwielaandrijving; de motor is gekoppeld aan een automatische zesversnellingbak met Autostick (handschakelmogelijkheid).

Chrysler
IkWilVanMijnAutoAf

De Avenger zit rondom in de spoilers en is voorzien van 20 inch wielen met Michelin Pilot Sport PS2 banden in de maat 245/35R20. Uiteraard is ook het interieur aangepast. De standaard voorstoelen en achterbank zijn verwijderd. Zij hebben plaats gemaakt voor vier SRT8-kuipstoelen die met zwart en wit alcantara zijn bekleed en met rode stiksels zijn afgebiesd. Twee ingebouwde computers met grote schermen voor en achter zorgen voor entertainment in de auto. Via de computer is het niet alleen mogelijk om rechtstreeks contact te hebben met Mopar of de Chryslerdealer, maar dankzij internet ook met de rest van de wereld.

Amerika is en blijft het land bij uitstek voor liefhebbers van de pick up truck. De Dodge Ram BFT is voorzien van een 6.7 liter Cummings turbodieselmotor die gekoppeld is aan een automatische versnellingsbak. Omdat het oog ook wat wil, is de Dodge Ram BFT voorzien van vele chroomaccenten waaronder 22.5 inch chromen velgen. Ook met gepimpte uitvoeringen van de Caravan R/T en Dakota MX Warrior pick up trucks kreeg Dodge veel aandacht tijdens de SEMA.

Chrysler

De ultieme beleving van de Voyager stond op de SEMA in de vorm van de Chrysler Town & Country Black Jack. De ontwerpers hebben voor de ontwikkeling van dit model sfeer gesnoven in het Luxor Hotel aan de Strip in Las Vegas. Het design van het exterieur van deze minivan is massief, donker en eenvoudig. Toch valt de Chrysler Town & Country Black Jack weldegelijk op door zijn gitzwarte kleur in combinatie met z'n 20 inch chromen wielen. Door de spaken zijn de Brembo SRT remmen goed zichtbaar.

Zo ingetogen als het exterieur is, zo opvallend en expressief is het interieur. Dit ademt door de kleurstelling en de speciale led-verlichting de sfeer uit van de lounge bar in het Luxor. Een black jack tafel van carbonfiber en een separate stoel voor de croupier domineren het interieur. Voor wie het gokken even zat is, heeft Mopar de derde zitrij van het Chrysler showmodel vervangen voor een comfortabele zitbank. In de overgebleven bagageruimte hebben de technici van Mopar de laatste stand van techniek op het gebied van audio en video gemonteerd waaronder twee 10 inch subwoofers en een 37 inch LCD televisiescherm.

Chrysler Chrysler Grand Voyager wordt LanciaChrysler Grand Voyager wordt Lancia
14 februari 2011
Chrysler onthult nieuwe 300Chrysler onthult nieuwe 300
21 december 2010
Chrysler, Jeep en Dodge Certified ChoiceChrysler, Jeep en Dodge Certified Choice
8 september 2010
Nieuwe onderneming Chrysler Group LLC
10 juni 2009