31 augustus 2002

Chrysler California Cruiser

chrysler introduceert studiemodel california cruiser

31 augustus 2002 - Tijdens het 52e Pebble Beach Concours d'Elegance, dat deze maand plaatsvond in het Amerikaanse Monterey, heeft de Chrysler Group een eerste voorbeeld laten zien van een volgende serie concept cars: de Chrysler California Cruiser. Deze concept car bouwt verder op de stijl en functionaliteit die ook de Chrysler PT Cruiser kenmerkt. De Chrysler California Cruiser wordt op de Autosalon van Parijs officieel geïntroduceerd. Tegen die tijd worden meer details van de auto bekend gemaakt.
AutoCoach

Het uiterlijk van de California Cruiser volgt het ontwerp van de PT Cruiser, terwijl het tevens de evolutie van de styling laat zien. "Deze concept car illustreert hoe het nieuwe familiegezicht van Chrysler in de PT Cruiser geïntroduceerd zou kunnen worden", stelt Trevor Creed, Senior Vice President of Design bij Chrysler. "De geschulpte koplampvorm, de verchroomde grille en de geïntegreerde bumper geven de richting aan die we met de Chrysler Crossfire en Pacifica zijn ingeslagen. De frisse en strakke styling van die auto's heeft ook het zij- en achteraanzicht van de Chrysler California Cruiser beïnvloed."

Chrysler

In 1998 presenteerde de Chrysler Group op de Autosalon van Geneve de Pronto Cruizer; een eerste concept in een ontwerpstrategie die uiteindelijk zou resulteren in de Chrysler PT Cruiser. De Pronto Cruizer werd in 1999 gevolgd door Chrysler's meest kortstondige conceptcar, de PT Cruiser. Vijf minuten later werd namelijk de productieversie gepresenteerd op de North American International Auto Show in Detroit. De Chrysler GT Cruiser en Panel Cruiser concept cars beleefden hun wereldpremiere in 2000, terwijl in 2001 de Chrysler PT Cruiser Convertible Styling Study zijn debuut maakte op de New York Auto Show. De productieversie van deze cabriolet staat in het voorjaar van 2004 bij de Chrysler-dealers.

Sinds de introductie van de PT Cruiser in februari 2000 zijn er tot en met juli 2002 wereldwijd zo'n 444.000 exemplaren verkocht.

KwikFit
Dutchlease