28 september 2004

Chrysler

Chrysler en Jeep pakken groots uit tijdens de Motorshow van Parijs

28 september 2004 - In het jaar dat Chrysler zijn 80ste verjaardag viert, debuteren in Parijs talloze gefacelifte en bekende modellen: de Voyager 2.8 CRD automatic, de Crossfire Roadster, de Crossfire SRT6 Coupe en Roadster en de 300C Sedan en Touring. Bovendien is in Parijs voor het eerst de nieuwe Black Edition van de Crossfire te zien en wordt voor het eerst in Europa het Stow n Go systeem van de Chrysler Grand Voyager getoond. Jeep toont voor het eerst de vernieuwde Cherokee en Cherokee Renegade aan het Europese publiek.

Het belangrijkste nieuws bij Chrysler is de introductie van het Stow n Go systeem in de Grand Voyager. Met Stow n Go zijn de tweede en derde zitrij in de wagenvloer wegklapbaar, zodat een vlakke laadvloer ontstaat zonder dat het meubilair uit de auto hoeft. De transformatie van zevenzitter naar tweezitter duurt amper dertig seconden. De bagageruimte-inhoud bedraagt dan 4.550 liter. Als alle zitplaatsen in gebruik zijn, leveren de plekken onder de wagenvloer 340 liter bergruimte op. De Nederlandse introductie zal op de Auto Rai plaatsvinden.

Chrysler

Met de komst van de Black Edition voor de Chrysler Crossfire wordt deze tweezitter nu bereikbaar voor een grotere groep liefhebbers die een bijzondere rijdersauto met een V6-motor op waarde weten te schatten. Deze instapversie van de Crossfire Coupe en Roadster is uitsluitend leverbaar in de kleur zwart en staat in de prijslijst vanaf 39.900 euro. Andere opvallende kenmerken zijn het eveneens zwarte voorruitframe, de matzwarte dorpelstrips, de zwarte portiergrepen en de zwarte louvres in de voorspatborden. De SRT-modellen (SRT: Street and Racing Technology) ronden het Crossfire-programma naar boven af. De Chrysler Crossfire SRT6 Coupe en Roadster zijn voorzien van een 3,2-liter V6 compressor met 246 kW (330 pk) en 420 Nm.

De meeste Chryslers zijn voortaan leverbaar met de UConnect handsfree installatie. Met behulp van Bluetooth technologie maakt UConnect draadloze communicatie tussen de GSM van de bestuurder en de audio-installatie in de auto mogelijk. UConnect is een spraakgestuurd systeem dat inkomende telefoongesprekken doorgeeft via de luidsprekers in de auto. Het systeem vereist een GSM met Bluetooth-technologie en is in staat zes talen (Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans en Spaans) te herkennen.

Het uiterlijk van de Jeep Cherokee werd opgefrist, met onder meer gewijzigde bumpers, een grille waarin de mistlampen zijn opgenomen, spatbordverbredingen, dorpellijsten, wielen en dakrails. De Jeep Cherokee Renegade, het topmodel van de Cherokee-reeks, heeft niet alleen een gewijzigde grille en motorkap, maar werd ook inwendig aangepast. Airconditioning is voortaan standaard op alle uitvoeringen, terwijl als extra een Cargo Organizer leverbaar is waarmee de bagageruimte flexibel kan worden ingedeeld.

Chrysler

Beide modellen worden ook aangeboden met de nieuwe 2,8-liter commonrail turbodiesel (CRD). Dankzij de turbocompressor met variabele geometrie levert deze motor een koppel van 400 Nm bij 1800 tpm dat bovendien over een breder toerenbereik beschikbaar is. De nieuwe 2,8-liter CRD-motor is leverbaar in combinatie met een nieuwe handgeschakelde zesversnellingsbak of een vijftraps automaat.

Profile
KwikFit