8 december 2010
Chevrolet Orlando

Chevrolet Orlando

Chevrolet Orlando vanaf maart 2011

Autozine
8 december 2010 | Chevrolet maakt de prijzen bekend van de Orlando. De nieuwe MPV is leverbaar vanaf 23.395 euro. De Orlando biedt de keuze uit een benzine en twee dieselmotoren. Terwijl het exterieur van de nieuwe Chevrolet Orlando veel aandacht trekt, is ook het interieur voorzien van de laatste stijlkenmerken van Chevrolet. De Orlando biedt zeven zitplaatsen en is leverbaar vanaf maart 2011.
KwikFit

Veel stoelconfiguraties zijn mogelijk met onafhankelijk van elkaar neergeklapte zitrijen of allebei tegelijk neergeklapt, waardoor een fikse laadruimte ontstaat. Wanneer grote goederen moeten worden vervoerd is de laadruimte van de Orlando met 1.499 liter.

Chevrolet Orlando

Veiligheid voor de inzittenden stond hoog in het vaandel bij het ontwerpen van de Orlando. Het merendeel van de koetswerkstructuur van de Orlando is vervaardigd van hoogwaardig staal. In het geval van een aanrijding worden de inzittenden van de Orlando beschermd door zes airbags, twee vóór, twee zij- en twee gordijnairbags. Voor de bestuurder is de stuurkolom vervormbaar, terwijl er voor de voorpassagiers aanvullende kniebescherming is.

16 inch geventileerde schijfremmen vóór zijn voorzien voor de gehele modelreeks, met 16 inch dichte schijven achter en met elektronische ABS op alle vier wielen. De Orlando heeft ook elektronische remkrachtverdeling voor een zo kort mogelijke remweg, traction control voor gladde wegen, electronic stability control en hydraulische remassistentie.

Onder de motorkap is er keuze uit drie motoren: één benzineversie en twee diesels. Alle motoren zijn dwarsgeplaatste viercilindermotoren met dubbele, bovenliggende nokkenassen, zestien kleppen en multipoint brandstofinjectie of in het geval van de diesels common-railtechnologie.

Bij de introductie is een 1,8 liter benzinemotor beschikbaar die 141 pk levert bij 6.200 tpm en deze heeft een koppel van 176 Nm bij 3.800 tpm. De topsnelheid voor deze versie is 185 km/u. Emissies en brandstofverbruik van de 1,8 benzinemotor bedragen 172 g/km en een gemiddeld verbruik van 7,3 liter/100 km.

Chevrolet Orlando

De twee dieselmotoren (vanaf 27.395 euro) hebben beide dezelfde inhoud, maar zijn verschillend afgesteld en hebben verschillende motorvermogens en rijkarakteristieken. Het hart van beide motoren is een 2.0-liter met vier kleppen per cilinder en een common-rail brandstofinjectiesysteem. De meest krachtige van de twee krachtbronnen levert 163 pk bij 3.800 tpm, terwijl de tweede motorversie 130 pk levert bij dezelfde toerentallen. De maximumsnelheid van de Orlando met 130 pk dieselmotor is 180 km/u en met de 163 pk versie 195 km/u. Emissies en brandstofverbruik zijn respectievelijk 159 g/km en 6 liter/100 km.

Er is keuze uit drie verschillende uitrustingsniveaus. Zaken als elektronische ophangingcontrole, zes airbags en elektrisch bedienbare spiegels zijn standaard op de LS. De LT-versie heeft ook parkeersensoren en stuurbediening voor de radio, terwijl de LTZ grotere 17 inch lichtmetalen wielen heeft evenals een automatisch dimmende binnenspiegel en elektronische cruise control.

Nieuw instapmodel voor Chevrolet OrlandoNieuw instapmodel voor Chevrolet Orlando
6 november 2013
Chevrolet Orlando van Play-DohChevrolet Orlando van Play-Doh
11 maart 2011
Chevrolet Orlando nu in de showroomChevrolet Orlando nu in de showroom
23 februari 2011
Chevrolet Orlando debuteert in ParijsChevrolet Orlando debuteert in Parijs
25 augustus 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum