25 augustus 2010
Chevrolet Orlando

Chevrolet Orlando

Chevrolet Orlando debuteert in Parijs

Autozine
25 augustus 2010 | Chevrolets Orlando zal in september in Parijs debuteren. Het zal één van de vier wereldpremières van Chevrolet op de show zijn. De Chevrolet Orlando is gebaseerd op de conceptauto die voor het eerst in 2008 in Parijs was te zien. Het is een gezinsauto die de praktische gebruiksmogelijkheden van zeven zitplaatsen en een flexibel interieur combineert met het design van een cross-over.

Terwijl het exterieur van de nieuwe Orlando de nodige aandacht zal trekken kenmerkt het interieur zich door de meest recente stijlkenmerken van Chevrolet, zoals het dubbele, uit de Corvette stammende ontwerp van het dashboard en de blauwe achtergrondverlichting van de middenconsole. Vooral de stoelconfiguratie van drie zitrijen in de Orlando, de grote bagageruimte en de talloze opbergmogelijkheden moeten automobilisten aanspreken die de Orlando als gezinsauto zullen gebruiken.

Chevrolet Orlando

Ondanks de lage daklijn zijn de ontwerpers er naar eigen zeggen in geslaagd de tweede en derde zitrij iets hoger te plaatsen, waardoor de inzittenden een beter zicht naar buiten hebben. En met diverse mogelijkheden voor de stoelconfiguratie kan de Orlando worden veranderd in een ruime bestelwagen. Net zoals de Orlando conceptauto is de Orlando productieversie voorzien van een reeks compartimenten in verschillende afmetingen en vormen in de middenconsole, de voor- en achterdeuren, de bagageruimte achter en zelfs in het dak.

Een ingenieuze opbergruimte is een vak dat is 'verborgen' achter de voorkant van het audiosysteem, makkelijk bereikbaar voor de bestuurder en de voorpassagier. De ontwerpers waren in staat de opbergruimte, zoals die ook al te zien was in de conceptauto, te realiseren. Het vak is te gebruiken door de voorkant van de radio op te klappen. Hierin kunnen zonnebrillen, een MP3-speler en een portemonnee opgeborgen worden. In het opbergvak zelf zit een USB poort, om een MP3 of een iPod onderweg op te laden.

De Orlando is gebaseerd op de Chevrolet Cruze. Onder de motorkap worden drie motoren leverbaar: een 1.8-liter benzinemotor met een vermogen van 141 pk en twee dieselkrachtbronnen, de nieuwste versie van Chevrolet's 2.0-liter motor met een vermogen van 131 pk en 163 pk.

Chevrolet Orlando

Klanten hebben de keuze uit drie uitrustingsniveau's, waarbij electronic stability control, zes airbags, airconditioning en elektrisch bedienbare buitenspiegels tot de standaarduitrusting behoren. De productie van de Chevrolet Orlando zal in oktober een aanvang nemen, terwijl de auto begin volgend jaar in Europa leverbaar wordt.

Dutchlease
Nieuw instapmodel voor Chevrolet OrlandoNieuw instapmodel voor Chevrolet Orlando
6 november 2013
Chevrolet Orlando van Play-DohChevrolet Orlando van Play-Doh
11 maart 2011
Chevrolet Orlando nu in de showroomChevrolet Orlando nu in de showroom
23 februari 2011
Chevrolet Orlando vanaf maart 2011Chevrolet Orlando vanaf maart 2011
8 december 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum