21 februari 2005

Chevrolet Matiz

Nieuwe Chevrolet Matiz debuteert in Geneve

21 februari 2005 - De nieuwe versie van de Chevrolet Matiz beleeft zijn debuut in maart tijdens de komende Autosalon van Geneve. Medio april zal de Matiz in geheel Europa zijn opwachting maken in de showrooms.

Net zoals bij de eerste generatie, waarvan er tot nu toe in Europa zo'n 630.000 zijn verkocht, valt de tweede generatie van de compacte stadsauto onmiddellijk op door zijn moderne ontwerp, het slimme gebruik van de ruimte en aantrekkelijke prijs. De handzame Matiz is slechts 3,50 meter lang. Hij wordt leverbaar in drie uitrustingsniveau's.

Chevrolet Matiz

Kopers hebben de keuze uit twee motoren voor het kleinste lid uit de Chevrolet reeks. Beide zijn aanzienlijk opgewaardeerd voor het nieuwe model: een 796 cm driecilinder benzineversie van 38 kW/52 pk en een viercilinder krachtbron met een inhoud van 1,0 liter en een vermogen van 49 kW/66 pk. De motoren zijn geoptimaliseerd dankzij diverse technische verbeteringen zoals de toepassing van een kleppenbedieningsmechanisme met een verminderde wrijving.

Gecombineerd met de gewichtsvermindering en de verlaging van de luchtweerstand, van 0,399 naar 0,344, is het brandstofverbruik significant teruggebracht. Vergeleken met zijn voorganger is de gemiddelde consumptie van het 0.8-liter model met 15% gedaald van 6,1 naar 5,2 liter per 100 km. De besparing van de viercilinder versie is vergelijkbaar, met een verbruik dat is gedaald van 6,4 naar 5,6 liter normale benzine.

Chevrolet Matiz