27 juli 2005

Chevrolet Matiz

Chevrolet Matiz nu ook leverbaar met automaat

27 juli 2005 - Voor het eerst is de nieuwe Chevrolet Matiz ook leverbaar met een viertraps automatische transmissie. Dankzij de automaat en de standaard stuurbekrachtiging is Chevrolet's mini nu nog eenvoudiger door de stad te manoeuvreren. De Matiz 0.8 met automaat is inmiddels leverbaar via de Nederlandse Chevrolet-dealers, met prijzen die beginnen vanaf € 10.495,- voor de Matiz Style automaat en € 11.245,- voor de Matiz Airco Style aut.

De automatische transmissie is leverbaar in combinatie met de 796 cm3 driecilinder benzinemotor, die goed is voor 38 kW/52 pk en een maximum koppel van 71,5 Nm bij 4.400 tpm. Voorzien van de 0.8-liter met automaat accelereert de Matiz in 21,9 seconden van 0 naar 100 km/u en bereikt hij een topsnelheid van 135 km/u.

Chevrolet Matiz

De nieuwe automatische transmissie biedt de flexibiliteit van een conventionele viertraps automaat, maar wordt elektronisch aangestuurd. Dat resulteert in een motor die bij de versnellingsbak past en zorgt er voor dat ze gezamenlijk maximale efficiency genereren en daarmee een optimaal brandstofverbruik. De 0.8-liter driecilinder motor biedt daar al een verbetering van 17% ten opzichte van zijn voorganger. Dankzij de nieuwe automaat in de Matiz ligt het verbruik nagenoeg gelijk aan dat van de handgeschakelde vierversnellingsbak.

De driecilinder motor is op een aantal belangrijke punten verbeterd. Zo is de klepbediening onder meer uitgerust met aluminium tuimelaars met rollers in plaats van een stalen kleptuimelaar. Dit reduceert het frictieverlies in de kleppentrein met 15 procent. Bovendien komen de voordelen van deze aanpassing vooral tot uiting in het brandstofverbruik. De gemiddelde consumptie (MVEG) bedraagt 5,7 liter per 100 kilometer, een besparing 0,4 liter ten opzichte van het vorige model met een handgeschakelde versnellingsbak.

Chevrolet Matiz