3 februari 2009

Chevrolet Matiz

Fourdin Auto Sport bouwt unieke Chevrolet Matiz

3 februari 2009 - Fourdin Auto Sport heeft de Chevrolet Matiz opgevoerd. De Matiz kreeg een Corvette V8 motor in de motorruimte en werd volledig opgetuigd tot een uniek raspaard, dat sneller sprint dan de bekende sportwagens van deze wereld. Het project rond de Chevrolet Matiz ging van start in juli 2007. De basis van de auto is een authentieke Matiz 1.0 en het team van Yves Fourdin stelde zich ten doel om zoveel mogelijk originele onderdelen te behouden. Maar de motor stamt van een Corvette Z06, een V8 met 550 pk.

"Uiteraard moesten we een aantal zaken aanpassen, maar het was voor ons belangrijk dat het een Matiz zou blijven. De bodem van de Matiz ging eruit en werd vervangen door die van een Camaro. Verder behielden we zoveel mogelijk originele delen van de Matiz: de carrosserie en de lichten zijn bijvoorbeeld helemaal authentiek", beschrijft Yves Fourdin zijn paradepaardje.

Chevrolet Matiz

De wagen haalt een topsnelheid van 260 km/h en sprint van 0-100 km/h in 3,7 seconden. Om van 0-200 km/h te versnellen heeft de wagen net geen 11 seconden nodig: 10,94 om precies te zijn.

Yves Fourdin is geen onbekende voor Chevrolet, want hij is al jaren betrokken bij de autosport activiteiten van Chevrolet. Ook prepareerde hij de Kalos waarmee enkele jaren terug de 20.000 kilometer lange monstertocht van Londen naar Seoul werd afgelegd. Voor de promotie van de blockbuster film Transformers prepareerde hij de zeven Camaro's tot ze identiek waren aan het model uit de film, Bumblebee. Ook de Chevrolet WTCC Nubira en Cruze showcars zijn afkomstig uit de werkplaatsen van FAS.

Chevrolet Matiz