21 augustus 2008
Chevrolet Cruze

Chevrolet Cruze

Wereldprimeur voor Chevrolet Cruze op Parijs Motor Show

Autozine
21 augustus 2008 | De eerste foto's van Chevrolet's compleet nieuwe Cruze sedan, die in oktober zijn werelddebuut beleeft op de Autosalon van Parijs, zijn vrijgegeven. De Cruze komt volgend jaar maart in Europa op de markt.
AutoCoach

De gebogen daklijn van de Cruze, die loopt van de voorruit met een steile hellingshoek naar de aflopende achterstijlen en de korte achterkant, zorgt ervoor dat de sedan een coupé-achtige uitstraling heeft. De Cruze heeft een krachtige uitstraling mede veroorzaakt doordat de wielen op de uiterste hoeken van het spannende koetswerk zijn geplaatst.

Chevrolet Cruze

De dynamische uitstraling aan de zijkant wordt versterkt door het krachtig vormgegeven front, voorzien van grote koplamphuizen die in speervorm in de zijkant en de gebolde motorkap doorlopen. Andere onderscheidende designthema's zijn de ronde schouderlijn, de grille uit twee delen en de naar buiten geplaatste wielen. Het ontwerp van de 'twin cockpit' is een ontwerpstijl die voor het eerst voor de Corvette werd geïntroduceerd.

De Cruze zal in Europa worden geïntroduceerd met een 1.6-liter (112 pk/82 kW) en 1.8-liter (140 pk/103 kW) zestienkleppen benzinemotor, voorzien van variabele kleptiming (VVT). Een nieuwe 2.0-liter turbodiesel, die 150 pk/110 kW ontwikkelt en een koppel heeft van 320 Nm, is krachtiger en spaarzamer. Handgeschakelde vijfversnellingsbakken en een volledig nieuwe automatische transmissie, de eerste zesbak van Chevrolet in dit marktsegment, completeren de opties voor deze modellijn.

Chevrolet Cruze

De Cruze is het resultaat van een ontwikkelingsproces dat is gebaseerd op de wereldwijde ervaring van General Motors en het model is het eerste van een nieuwe familie van compacte modellen.

De Chevrolet Cruze zal in Europa vanaf maart 2009 leverbaar worden, gevolgd door andere markten met een gewijzigde, op die markten afgestemde motorenkeuze.

Chevrolet Cruze
Chevrolet verloot CruzeChevrolet verloot Cruze
25 juli 2012
Chevrolet Cruze nu ook als hatchbackChevrolet Cruze nu ook als hatchback
25 juli 2011
Wereldpremieur Chevrolet Cruze hatchbackWereldpremieur Chevrolet Cruze hatchback
1 februari 2011
Chevrolet Cruze ook als hatchbackChevrolet Cruze ook als hatchback
3 september 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum