3 september 2010
Chevrolet Cruze

Chevrolet Cruze

Chevrolet Cruze ook als hatchback

Autozine
3 september 2010 | De Chevrolet Cruze is er binnenkort ook als hatchback. Een showauto van Chevrolet's compacte middenklasser zal voor het eerst op de Paris Motor Show te zien zijn. De Cruze 5-deurs hatchback zal medio 2011 in Europa op de markt komen. Dan zullen ook de prijzen bekendgemaakt worden.
AutoCoach

Met zijn vloeiende, coupéachtige daklijn en zowel voor als achter een korte overhang heeft de nieuwe Cruze hatchback dezelfde uitstraling als de sedan en is daardoor direct herkenbaar. Hij vertoont hetzelfde weggedrag en bij de constructie is gebruikgemaakt van hetzelfde nieuwe Body-Frame Integral systeem (BFI) dat wordt afgerond door de eindafstelling van de chassiscomponenten.

Chevrolet Cruze

De laadcapaciteit van de Cruze hatchback is bijna 400 liter en de HB heeft een 60/40 deelbare achterbank.

Volgens Wayne Brannon, President en Managing Director van Chevrolet Europe, is de ontwikkeling van de hatchback een logische stap: "Hatchbacks spelen op veel markten een belangrijke rol. Het totale segment van compacte auto's in Europa is zo'n 4,8 miljoen eenheden groot, en dat is bijna een kwart van de totale markt. En daarvan neemt de hatchback zo'n 65% voor zijn rekening. Wij verwachten daarom in veel landen een fikse toename van onze verkopen, waarbij wij het signaal uitzenden dat Chevrolet gaat uitgroeien tot een serieuze speler in Europa".

Chevrolet Cruze

Tot nu toe staat de Cruze in 2010 op de eerste plaats in het segment van compacte sedans in veel grote Europese landen, zoals in Denemarken, Duitsland, Zwitserland, Italië, Spanje, Portugal en het Verenigd Koninkrijk. Buiten Europa is het verkoopmomentum van de Cruze al even duidelijk. In China alleen al heeft Chevrolet sinds het begin van dit jaar bijna 90.000 Cruzes verkocht, terwijl deze sedan ook goed verkoopt in Rusland, in delen van Zuid Amerika, in India en in andere groeimarkten.

Wittebrug
Chevrolet verloot CruzeChevrolet verloot Cruze
25 juli 2012
Chevrolet Cruze nu ook als hatchbackChevrolet Cruze nu ook als hatchback
25 juli 2011
Wereldpremieur Chevrolet Cruze hatchbackWereldpremieur Chevrolet Cruze hatchback
1 februari 2011
Chevrolet Cruze Volt op circuit ZolderChevrolet Cruze Volt op circuit Zolder
9 mei 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum