1 februari 2011
Chevrolet Cruze

Chevrolet Cruze

Wereldpremieur voor Chevrolet Cruze hatchback

Autozine
1 februari 2011 | De Chevrolet Cruze wordt in het voorjaar leverbaar als hatchback. Het serieproductiemodel beleeft zijn wereldpremière tijdens de 81e internationale Geneva Motor Show, van 3 tot en met 11 maart. Een 'show car' van de compacte Chevrolet werd vorig jaar september tijdens de Paris Motor Show al getoond en genoot direct grote belangstelling.
AutoCoach

De verkopen van de Cruze bedroegen vorig jaar meer dan die van de Aveo, waardoor dit Chevrolet-model wereldwijd het meest werd verkocht. De introductie van de nieuwe Cruze hatchback is van groot belang in Europa, zoals Wayne Brannon, president en managing director van Chevrolet Europe, uitlegt. "Hatchbacks spelen een belangrijke rol in veel markten. Het gehele segment van compacte auto's in Europa maakt voor een kwart deel uit van de totale markt, waarbij hatchbacks 65% van dat volume voor hun rekening nemen".

Chevrolet Cruze

Met zijn coupé-daklijn en de korte overhang voor en achter heeft de nieuwe Cruze hatchback dezelfde uitstraling als de sedan, en is hij ook direct herkenbaar.

De bagageruimte van de Cruze hatchback bedraagt bijna 400 liter en de achterbank is in een verhouding van 60/40 deelbaar. De nieuwe Chevrolet Cruze 5-deurs hatchback zal medio 2011 op de markt komen in Europa. De catalogusprijzen zullen over enige tijd bekend worden gemaakt.

Wittebrug
Chevrolet verloot CruzeChevrolet verloot Cruze
25 juli 2012
Chevrolet Cruze nu ook als hatchbackChevrolet Cruze nu ook als hatchback
25 juli 2011
Chevrolet Cruze ook als hatchbackChevrolet Cruze ook als hatchback
3 september 2010
Chevrolet Cruze Volt op circuit ZolderChevrolet Cruze Volt op circuit Zolder
9 mei 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum