3 september 2009
Chevrolet Cruze

Chevrolet Cruze

Chevrolet Cruze is verkoopsucces in China

Autozine
3 september 2009 | General Motors Company meldt dat de verkopen in China in de periode januari-augustus 2009 met maar liefst 49,6 procent zijn gestegen. Daarbij speelde de nieuwe Chevrolet Cruze een belangrijke rol, want Chevrolet's jongste telg mag zich verheugen in een groeiende belangstelling van het Chinese koperspubliek.

General Motors en haar partners noteerden in augustus een recordmaand met 152.365 verkochte auto's, een verkoopstijging van 112,7 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Deze succesreeks begon overigens in januari dit jaar, waarna iedere maand een verkooprecord kon worden bijgeschreven.

Chevrolet Cruze

"Er is nu sprake van een automarkt tussen de 11,5 tot 12 miljoen auto's in China, vergeleken met een markt van 9,1 miljoen auto's vorig jaar", verklaart GM China Group President en Managing Director Kevin Wale. "Wij verwachten dat de GM-verkopen dit jaar met ruim 40% zullen stijgen. Het aantal klanten dat prijs stelt op betaalbare producten groeit nog steeds in een snel tempo. Ook draagt de voortdurende introductie van nieuwe producten bij aan het succes".

De vraag naar Chevrolet-producten blijft ongekend groot en de verkopen van Shanghai GM namen in augustus met maar liefst 99,6 procent toe, een absoluut verkooprecord. Met 23.771 verkochte Chevrolets boekte Chevrolet het beste maandresultaat in China tot nu toe.

Joseph Liu, Executive Vice President van Shanghai GM: "Al onze nieuwe producten slaan goed aan in de markt. Zo zijn er van de nieuwe Chevrolet Cruze kort na de introductie al 10.000 exemplaren verkocht. De Cruze is ook in China flitsend uit de startblokken gekomen. De Cruze wordt geproduceerd in de Sjanghai GM Norsom-fabriek in Shenyang".

Chevrolet Cruze

Shanghai GM is één van China's grootste automobielfabrikanten en General Motors heeft in China – met succes – een groot productoffensief gelanceerd.

Wittebrug
Chevrolet verloot CruzeChevrolet verloot Cruze
25 juli 2012
Chevrolet Cruze nu ook als hatchbackChevrolet Cruze nu ook als hatchback
25 juli 2011
Wereldpremieur Chevrolet Cruze hatchbackWereldpremieur Chevrolet Cruze hatchback
1 februari 2011
Chevrolet Cruze ook als hatchbackChevrolet Cruze ook als hatchback
3 september 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum