18 juni 2009
Chevrolet Cruze

Chevrolet Cruze

Chevrolet Cruze goedgekeurd als taxi

Autozine
18 juni 2009 | De nieuwe Chevrolet Cruze, die sinds deze maand in Nederland leverbaar is, heeft direct de taxigoedkeuring verkregen. Chevrolet blijft daarmee een 'taxivriendelijk' merk, want alle andere Chevrolet-modellen zijn ook goedgekeurd om als taxi te worden ingezet, van de Matiz tot de Captiva en de Epica.
AutoCoach

Elk jaar worden in Nederland zo'n 80 miljoen taxiritten gemaakt, zowel door de bekende straattaxi en regiotaxi als voor het contractvervoer van gehandicapten en leerlingen. Taxi's moeten voor veilig en doelmatig transport voldoen aan diverse wettelijke voorschriften, bepaald door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat in de nieuwe Taxiwet.

Chevrolet Cruze

De Cruze is langer en breder dan gebruikelijk in deze klasse. Lederen bekleding met stoelverwarming voor de voorstoelen is optioneel verkrijgbaar voor de LT-versie. De voorstoelen kunnen 50 mm verder worden versteld. Alle vijf zitplaatsen zijn voorzien van veiligheidsgordels. Naast airbags voor de bestuurder en voorpassagier zijn gordijnairbags, zijairbags in de voorstoelen, een wegklapbare pedalenset en een sensor voor koprollen allemaal standaard gemonteerd. Tot de actieve veiligheidsvoorzieningen waarmee de Cruze standaard is uitgerust behoren ABS, traction control (TCS) en optioneel Electronic Stability Control (ESC).

De Cruze is leverbaar met een 1.6- of 1.8-liter aluminium benzinemotor of een 2.0-liter common-rail turbodieselunit met 8 of 16 kleppen. De 1.6-liter motor is standaard voor de LE- en LS-varianten, terwijl de 1.8-liter standaard wordt geleverd in de LT (optioneel tevens in de LS). Beide krachtbronnen zijn te bestellen met een handgeschakelde vijfversnellingsbak of een automatische zesversnellingsbak.

XLLease
Chevrolet verloot CruzeChevrolet verloot Cruze
25 juli 2012
Chevrolet Cruze nu ook als hatchbackChevrolet Cruze nu ook als hatchback
25 juli 2011
Wereldpremieur Chevrolet Cruze hatchbackWereldpremieur Chevrolet Cruze hatchback
1 februari 2011
Chevrolet Cruze ook als hatchbackChevrolet Cruze ook als hatchback
3 september 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum