13 september 2010
Chevrolet Captiva

Chevrolet Captiva

Facelift voor Chevrolet Captiva

Autozine
13 september 2010 | De gefacelifte Captiva SUV zal voor het eerst op de Paris Motor Show te zien zijn, met een nieuwe voorkant, een serie verbeteringen in het interieur en nieuwe motoren en transmissies. De marktlancering in Europa is voorzien voor de lente van 2011.
AutoCoach

Een aantal voorzieningen valt aan de voorzijde direct op: de motorkap is opnieuw vormgegeven met scherpe vouwen, een grotere, gedeelde grille met in het midden het trotse Chevrolet-embleem, de prismavormige projector koplampen en de in de buitenspiegels geïntegreerde richtingaanwijzers.

Chevrolet Captiva

In de voorspatborden hebben de luchtinlaten nu een hoekige vorm waarmee het sportieve karakter van de nieuwe Captiva wordt benadrukt. Aan de zijkant heeft de Captiva zijn vorm behouden met de vanaf de A-stijl enigszins oplopende schouderlijn. Nieuwe kleuren ronden de verschijning van de nieuwe Captiva af, terwijl de geaccentueerde wielkasten plaats kunnen bieden aan wielen in de maatvoering tussen 17 en 19 inch.

Onder de motorkap van de Captiva hebben veel wijzigingen plaatsgevonden, met niet minder dan vier nieuwe motoren die standaard zijn voorzien van een nieuwe handgeschakelde of automatische zesversnellingsbak. De motorenreeks bestaat uit twee benzinemotoren (2.4-liter en 3.0-liter) en twee 2.2-liter turbodieselvarianten.

De top wordt gevormd door de nieuwe 3.0-liter V6 benzinemotor van 258 pk met directe injectie en variabele kleptiming. De nieuwe 2.2-liter common-rail turbodiesel is beschikbaar met een vermogensafgifte van 163 of 184 pk. Ook volledig nieuw is een 2.4-liter benzinemotor met twee bovenliggende nokkenassen en variabele kleptiming en een vermogen van 171 pk. De versies met 2.2-liter turbodieselmotor en de 2.4-liter benzineversie zijn zowel met voor- als vierwielaandrijving leverbaar.

Het chassis van de nieuwe Captiva is opnieuw afgesteld om de rijdynamiek, de bochten- en rolkarakteristiek en het rijgedrag te verbeteren. Het aangepaste interieur van de Captiva biedt verschillende mogelijkheden voor de bekleding en afwerking, waaronder nieuwe stoffen en materialen. Volledig nieuwe stoffen bekleding voor de stoelen en interieuraccenten verlenen de auto een meer hoogwaardige 'feel and look'. Designers hebben sommige elementen overgenomen uit andere, nieuwe Chevrolet-modellen, zoals de ijsblauwe achtergrondverlichting en het rondlopende ontwerp van het dashboard dat doorloopt in de voorportieren, resulterend in een dual-cockpit vorm.

Chevrolet Captiva

De nieuwe Captiva is voorzien van Hill Start Assist, dat het terugrollen op hellingen voorkomt, en een elektrische parkeerrem, waardoor er meer opbergruimte is ontstaan in de middenconsole, ondermeer voor twee één-liter bekerhouders.

Het audiosysteem van de nieuwe Captiva is voorzien van een Aux-in-ingang, een USB-poort en Bluetooth-connectiviteit. De inzittenden kunnen meer genieten van het audiosysteem dankzij de verbeterde akoestiek in de auto, gerealiseerd door verminderde weg-, wind- en motorgeluiden. De Captiva kan worden besteld met een touchscreen navigatiesysteem met achteruitrijcamera voor parkeerhulp.

Chevrolet Captiva verbeterd voor 2014Chevrolet Captiva verbeterd voor 2014
13 november 2013
Facelift voor Chevrolet CaptivaFacelift voor Chevrolet Captiva
22 februari 2013
Chevrolet Captiva krijgt Styling PackageChevrolet Captiva krijgt Styling Package
1 augustus 2012
Chevrolet introduceert nieuwe CaptivaChevrolet introduceert nieuwe Captiva
6 februari 2011
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum