8 september 2010
Chevrolet Aveo

Chevrolet Aveo

Nieuwe Chevrolet Aveo debuteert in Parijs

Autozine
8 september 2010 | Chevrolet onthult de nieuwe Aveo tijdens de Autosalon van Parijs. De Aveo RS showauto is eerder dit jaar in Detroit en Genève tentoongesteld, nu wordt het productiemodel onthuld. De Aveo heeft opvallende stijlelementen, zoals het agressieve front met zijn duidelijke, dubbele koplampen en gedeelde grille, forse zijpanelen en een oplopende schouderlijn. Ook de korte overhang voor en achter, de 'verborgen' achterste deurgrepen in de C-stijl en een 'body in, wheels out' profiel maken deel uit van de nieuwe Chevrolet designtaal.
 

De nieuwe Chevrolet Aveo heeft geprofiteerd van een uitgebreid ontwikkelingsprogramma, resulterend in een kleine auto die Europese consumenten aan moet spreken op het gebied van zowel styling als rijdynamiek. De uiteindelijke specificaties van de nieuwe Aveo zullen nauwkeurig worden bepaald voor iedere markt in Europa.

Chevrolet Aveo

De nieuwe Aveo is langer en breder dan het huidige model, waardoor de binnenafmetingen ook ruimer zijn. Het design van het dashboard is geïnspireerd op het instrumentenpaneel van een motorfiets, met een analoge toerenteller en een digitale snelheidsmeter en waarschuwingslampjes. De middenconsole heeft blauwe achtergrondverlichting.

Het chassis van de nieuwe Aveo is volgens Chevrolet afgesteld op de wensen van de Europese automobilist. Elektronische stuurbekrachtiging (EPS), Electronic stability control (ESC) en cruise control zullen behoren tot de standaarduitrusting.

Voor de nieuwe Chevrolet Aveo zal een reeks viercilinder benzine- en dieselmotoren beschikbaar zijn die zijn voorzien van variabele kleptiming, dubbele continu variabele nokverstelling en common-rail brandstofinjectie voor de diesels. Er zijn twee 1.2-liter versies (van 70 pk en 86 pk), een 1.4 liter versie (100 pk) en een 1.6 liter (115 pk). Voor de eerste keer zal de Aveo leverbaar worden met twee versies van de 1.3-liter dieselmotor (van 75 pk en 95 pk), uitgerust met Start/Stop technologie.

Chevrolet Aveo

Chevrolet's eerste automatische zesversnellingsbak voor een kleine auto zal optioneel in de meeste markten beschikbaar zijn voor de Aveo 1.4 en 1.6; handgeschakelde vijf- of zesversnellingsbakken zijn standaard, afhankelijk van motorkeuze.