19 juli 2012
Chevrolet Aveo

Chevrolet Aveo

Chevrolet Aveo 1.3D nu met Business Package

Autozine
19 juli 2012 | Afgelopen jaar introduceerde Chevrolet de compleet nieuwe Aveo. Deze is ook leverbaar met 1.3-liter common-rail dieselmotor. Om de Aveo aantrekkelijker te maken voor zakelijke rijders, is er nu een Business Package.
 

De Aveo 1.3D hatchback wordt door Chevrolet alleen als LT geleverd. Dat uitrustingsniveau omvang onder andere centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, Elektronische Stabiliteits Controle (ESC), cruise control met een snelheidsbegrenzer, Helling Start Assistent (HSA) en airconditioning. Aanvullend kan de Aveo diesel in Nederland tevens rekenen op elektrische ramen voor en achter, een radio/CD-speler met USB-aansluiting en stuurwielbediening, Bluetooth, 15 inch lichtmetalen velgen en elektrisch bedienbare en verwarmbare buitenspiegels.

Chevrolet Aveo

Om het zakelijke karakter van de Aveo 1.3D te benadrukken, levert Chevrolet voor deze dieseluitvoering sinds kort het Business Package. Ten opzichte van de LT-uitrusting voorziet dit pakket de Aveo van een semi-geïntegreerd navigatiesysteem, parkeersensoren en dorpellijsten, voor een meerprijs van € 995,-.

De 1.3-liter turbodieselmotor met start/stop-functionaliteit die Chevrolet sinds kort in de Aveo levert, vormt een aanvulling op de bekende 1,2 en 1,4 benzinemotoren die al leverbaar waren. De moderne common-rail turbodieselmotor voldoet aan de Euro5-emissienormen en laat een laag gemiddeld brandstofverbruik van slechts 3,6 liter op 100 km noteren, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van 95 g/km. Daarmee is de Aveo 1.3D in ons land vrijgesteld van wegenbelasting en vallen zakelijke rijders in het gunstige 20% bijtellingstarief.

Chevrolet Aveo

De 5-deurs Chevrolet Aveo 1.3D is leverbaar vanaf € 18.195,-. In combinatie met het Business Package (€ 995,-) bedraagt de instapprijs van de Aveo diesel € 19.190,-. De Chevrolet Aveo (1.2 LS) is er vanaf € 13.095,-.