24 februari 2012
Chevrolet Aveo

Chevrolet Aveo

Chevrolet Aveo is veiligste kleine auto

Autozine
24 februari 2012 | De Chevrolet Aveo is door EuroNCAP uitgeroepen tot de veiligste auto in zijn categorie in 2011. EuroNCAP (European New Car Assessment Program) heeft de resultaten bekend gemaakt van 53 nieuwe auto's die beschikbaar zijn gekomen op de Europese markt.
 

Om door EuroNCAP uitgeroepen te worden tot de veiligste auto in zijn categorie moet een auto een vijfsterrennotering realiseren en goede scores behalen op elk van de vier gebieden die de organisatie beoordeelt. Vorig jaar behaalde de Chevrolet Aveo hatchback 95 en 87 procent van het maximum aantal te behalen scores op de belangrijke gebieden van de bescherming van volwassen en kinderen in de auto.

Chevrolet Aveo

De Chevrolet Aveo is standaard uitgerust met zes airbags en is voorzien van een reeks actieve veiligheidssystemen waaronder elektronische stabiliteitscontrole, traction control, een vierkanaals ABS-systeem met remkrachtondersteuning en elektronische remkrachtverdeling. Daarnaast zijn hill-start assistentie en cruise control met snelheidsbegrenzer standaard.

De meeste benzinemodellen worden nu ook aangeboden met elektrische stuurbekrachtiging en start/stop functie, die resulteren in een lager brandstofverbruik en verminderde CO2- emissies. De opgewaardeerde 1.4-liter benzinemotor bijvoorbeeld gebruikt gemiddeld 10% minder brandstof.

Een volledig nieuw infotainmentsysteem, Chevrolet MyLink, is vanaf juli verkrijgbaar voor de Aveo. Daarmee worden de mogelijkheden van de smartphone van de bestuurder overgebracht naar de auto.