19 mei 2013
BMW 5-Serie (2010 - 2016)

BMW 5-Serie (2010 - 2016)

Facelift voor BMW 5-Serie

Autozine
19 mei 2013 | Sinds de introductie van de huidige generatie van de BMW 5 Serie Sedan, 5-Serie Touring en 5-Serie Gran Turismo zijn wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Met subtiele exterieurwijzigingen, nieuwe motorvarianten, nieuwe voorzieningen en uitgebreide ConnectedDrive-toepassingen versterkt de BMW 5 Serie zijn positie. Nieuw is ook de 518d, voorzien van eenĀ 2.0 liter TwinPower Turbo dieselmotor.

Extra contourlijnen rondom de karakteristieke ‘nieren' en lager geplaatste luchtinlaten benadrukken het sportieve karakter van de BMW 5-Serie Sedan en Touring. De achterzijde is optisch breder door de aangepaste bumper en de scherper gesneden achterlichtunits zijn nu opvallender.

BMW 5-Serie (2010 - 2016)

Wijzigingen aan de voorbumper van de BMW 5 Serie Gran Turismo zorgen voor een krachtiger voorkomen. Extra dynamiek is gecreëerd door de nieuw ontworpen achterzijde met een verchroomde sierstrip, meer diepte rondom de kentekenplaat en nieuw ontworpen LED-verlichting. Doordat de bagageruimte van de 5-Serie Gran Turismo grondig is herzien, is de inhoud met 60 liter gegroeid tot 500 liter.

De marktintroductie van de nieuwe 5-Serie gaat gepaard met de lancering van een nieuwe basismotor voor zowel de sedan als de Touring. De 518d belooft aansprekende prestaties en een laag brandstofverbruik. De 2.0 liter viercilinder TwinPower Turbo dieselmotor met 105 kW (143 pk) vermogen en 360 Nm trekkracht laat een gemiddeld verbruik noteren van 4,5 l/100 km en produceert 119 gram CO2/km, goed voor een groen A-label. De 518d is leverbaar vanaf €45.990,-.

Andere nieuwe ontwikkelingen zijn er in de vorm van de 520d met xDrive-vierwielaandrijving en de volledig nieuwe, 330 kW (450 pk) sterke V8 TwinPower Turbo benzinmotor voor de 550i Sedan, 550i Touring en 550i Gran Turismo. De vernieuwde 5-Serie is vanaf 29 mei te bestellen.

BMW 5-Serie (2010 - 2016)

Het display van het standaard aanwezige iDrive-besturingssysteem in de 5-Serie Sedan en Touring is voorzien van een verchroomde afwerking en de inhoud van bergvakken en bekerhouders is groter. Uniek in het segment is het optionele, multifunctionele 10,25-inch instrumentenpaneel dat samenwerkt met het Driving Experience Control-systeem. De grafische weergave van de toerenteller en de snelheidsmeter verandert op basis van de gekozen rijmodus.

Xenonverlichting en in de buitenspiegel geïntegreerde knipperlichten zijn nu standaard op alle 5-Serie modellen. Adaptieve full-LED-koplampen en LED-mistlampen zijn aan de optielijst toegevoegd. Ook nieuw zijn de Luxury Line en de Modern Line met exclusieve en onderscheidende designkenmerken en materiaalkeuze. Voor elke 5-Serie is een M Sport-pakket beschikbaar, terwijl nieuwe kleuren voor het in- en exterieur, nieuwe lichtmetalen wielen en nieuwe sierelementen de mogelijkheid voor individualisering vergroten.

Met talloze intelligente systemen en online diensten is de BMW 5 Serie ook geschikt als ‘rijdend kantoor'. Denk aan uitgebreide office-functies, een dicteerfunctie en geavanceerde zoekdiensten, maar ook muziek via BMW Online Entertainment, Real Time Traffic Information en connectiviteit via social media. Standaard is de 5-Serie nu ook voorzien van eCall (Emergency Call). Dit intelligente systeem licht bij een ongeval of gevaarlijke situatie snel de hulpdiensten in. Via een druk op de knop of via een automatisch uitgaand signaal kan politie, brandweer en/of een ambulance worden opgeroepen. Kenmerkend voor het systeem van BMW is dat de oproep wordt aangenomen door een Nederlands sprekende servicecentralemedewerker en dat de auto een dataverbinding met de servicecentrale kan aanleggen.  Op deze manier kan - na activering van een airbag - de exacte locatie van de auto worden ontvangen door de centrale. Tevens kan worden geconstateerd hoeveel inzittenden bij het ongeval betrokken zijn en waar de impact in de auto heeft plaatsgevonden zodat de juiste hulpdiensten te allen tijde optimaal geïnformeerd kunnen worden.

BMW 5-Serie (2010 - 2016)

Het brandstofverbruik van elke nieuwe 5-Serie is gedaald, terwijl in enkele gevallen de prestaties zijn verbeterd. Alle beschikbare motoren voldoen aan de Euro 6-emissienorm en de stikstofemissie reducerende BluePerformance-technologie is standaard in alle dieselvarianten. Behalve Brake Energy Regeneration, de Auto Start-Stop-functie en de ECO PRO-modus, behoren nu ook de ECO Pro Route-functie en een 'coasting'-modus ('vrijloop': bij gas los wordt de motor ontkoppeld) tot het standaard gemonteerde EfficientDynamics-pakket.

Op zoek naar een BMW 5-Serie?
bynco heeft er 5 vanaf € 21.895,-

BMW 5-Serie (2010 - 2016)

BMW introduceert M5 Competition EditionBMW introduceert M5 Competition Edition
22 juli 2016
BMW introduceert ActiveHybrid 5BMW introduceert ActiveHybrid 5
30 september 2011
BMW 5-Serie is zakenauto van het jaarBMW 5-Serie is zakenauto van het jaar
28 september 2011
BMW toont M5 ConceptBMW toont M5 Concept
4 april 2011
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum