28 september 2011
BMW 5-Serie (2010 - 2016)

BMW 5-Serie (2010 - 2016)

BMW 5-Serie is zakenauto van het jaar 2012

Autozine
28 september 2011 | De BMW 5-Serie is uitgeroepen tot Zakenauto van het Jaar 2012. De compacte hybride Lexus CT200h kreeg van de jury de Ambitie-prijs als aanmoediging voor de toekomst. En de Renault Master is verkozen tot Bestelauto van het Jaar 2012, zo is vandaag bekendgemaakt op het Driving Business Event van het vakblad Automobiel Management (AM) in Putten.

Voor de derde keer in het 25-jarig bestaan van de verkiezing Zakenauto van het Jaar haalt de BMW 5-serie de titel binnen. De jury liet in de einduitslag weinig ruimte voor twijfel. Met een forse voorsprong in cijfers troefde de BMW de nummer twee (Volkswagen Polo) af. En de populaire Polo, een auto uit het zogenoemde B-segment, laat op zijn beurt de Fiat 500 achter zich. De Fiat is nog kleiner en behoort in het A-segment.

BMW 5-Serie (2010 - 2016)

Zakenauto's komen allang niet meer alleen uit de D- en E-segmenten, dat bewijzen de Polo en de 500. Beide auto's onderstrepen de democratisering van de zakenauto, ze zijn geliefd bij werknemers, werkgevers, leasemaatschappijen en wagenparkbeheerders vanwege hun uitstekende prijs/prestatieverhouding. Zuinig, graag gezien met een hoge restwaarde, dat maakt deze auto's populair bij grote groepen. De trend die de Nederlandse automarkt sinds enige jaren laat zien is kleiner (zuiniger) maar niet minder luxe.

De jury bestaat uit directieleden van de vier grootste leasemaatschappijen in Nederland, vier grote (inter)nationale fleetowners en vier autojournalisten en wordt voorgezeten door de hoofdredacteur van het vakblad Automobiel Management, initiator van de prijs. Deze experts kozen voor de BMW 5-serie om het uitstekende innovatieve Efficient Dynamics, waarmee het Duitse merk duurzaamheid en sportiviteit (en marketing) weet te combineren.

Runner up in de zakelijke markt werd de Lexus CT200h. Dezelfde jury als bij de zakenautoverkiezing koos deze auto met hybride aandrijving tot de winnaar van de zogenaamde AMbitie. De jury was onder de indruk van de snelheid waarmee het Japanse premiummerk de compacte Lexus in relatief grote getale in de markt heeft weten te zetten, op een manier die ook acceptabel is voor de zakelijke markt. De jury zegt wel benieuwd te zijn naar de prestaties van het dun bezaaide dealernetwerk voor Lexus in Nederland. Met elf vestigingen is het een van de kleinste dealercorpsen. Dat deze jury geloof heeft in meer duurzame vervoersoplossingen blijkt ook uit de tweede plaats voor de Nissan Leaf. Deze volektrische auto kreeg het volste vertrouwen van de vakjury.

BMW 5-Serie (2010 - 2016)

Renault pakte met de Master de prijs van Bestelauto van het Jaar 2012, op de voet gevolgd door de Volkswagen Transporter en de Mercedes Sprinter. Volgens de jury, die bestaat uit van twaalf bedrijfsautospecialisten uit de wereld van lease, fleet en bedrijfsautojournalistiek, verloochent Renault zijn traditionele kwaliteiten in dit segment niet. Vorig jaar was het de Trafic die de titel mee naar huis nam. Renault zet volgens de jury een uitstekend professioneel dealernetwerk neer en dat is essentieel voor deze markt. Als grootste pluspunt van het product werd de relatief lage kilometerkostprijs genoemd.

Nummer twee, de Volkswagen Transporter, zat de Trafic extreem dicht op de hielen. Het feit dat juist de kilometerkostprijs van de populaire Volkswagen aan de hoge kant werd bevonden, liet de schaal doorslaan naar de Renault. Mercedes behaalde met de Sprinter de derde plaats. Mercedes kan bogen op een uitstekend dealercorps maar moest ook de Trafic als winnaar laten voorgaan op het criterium kilometerkostprijs.

Op zoek naar een BMW 5-Serie?
bynco heeft er 5 vanaf € 21.895,-

BMW 5-Serie (2010 - 2016)

BMW introduceert M5 Competition EditionBMW introduceert M5 Competition Edition
22 juli 2016
Facelift voor BMW 5-SerieFacelift voor BMW 5-Serie
19 mei 2013
BMW introduceert ActiveHybrid 5BMW introduceert ActiveHybrid 5
30 september 2011
BMW toont M5 ConceptBMW toont M5 Concept
4 april 2011
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum