2 maart 2015
 

Bentley EXP 10 Speed 6

Bentley toont EXP 10 Speed 6

Autozine
2 maart 2015 | Bentley presenteert op de autotentoonstelling van Genève de EXP 10 Speed 6. Dit experimentele model laat zien in welke richting luxe en prestaties volgens Bentley zullen bewegen. De EXP 10 Speed 6 is een typische Britse én moderne interpretatie van een zeer krachtige tweezits sportwagen die naast vooruitstrevende technologie ook de verfijning van handwerk en 3D metaalprinting met zich meedraagt.
 

De EXP 10 Speed 6 wordt gekenmerkt door de toepassing van hybride-technologie. Het concept zou kunnen uitgroeien tot een nieuwe modellijn.

Bentley

In het design van de EXP 10 Speed 6 gaan kenmerkende Bentley-stijlelementen samen met de gestroomlijnde ideeën uit de luchtvaartindustrie. Het ontwerp valt op door een harmonieus samenspel van vloeiende en strakke lijnen. Daarbij springen de nieuw ontworpen grille en de vier ronde koplampen direct in het oog: typisch Bentley en tegelijkertijd op en top modern. Voor de vervaardiging van bijvoorbeeld het rooster van de grille, de uitlaatuiteinden, de deurhendels en de zijdelingse luchtopeningen heeft Bentley gebruikgemaakt van ultramoderne en -precieze 3D metaalprinting-technologie.

Ook het interieur is herkenbaar Bentley en uitermate modern. De sportstoelen zijn bijvoorbeeld bekleed met leer dat in een ruitpatroon is gestikt. In de relatief smalle middenconsole is een groot (12-inch) gebogen touchscreen opgenomen. Hiermee zijn vele functies op intuïtieve wijze te bedienen. Bij stilstand liggen de instrumenten van het dashboard vlak. Zodra de auto wordt gestart, 'kantelen' het naar voren. Opvallend daarbij is de combinatie van analoge en digitale technologie: de toerenteller is mechanisch, de overige informatie wordt digitaal weergegeven.

Bentley

Andere in het oog springende details zijn de combinatie van aluminium en koper en de speciaal ontworpen bagageset. Evenals voor de interieurbekleding wordt hiervoor het fijnste leder van Poltrona Frau gebruikt.